כאבי גרון כתוצאה מחומציות...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גרון כתוצאה מחומציות...
    אתי
    09/09/2012

שלום רב, אני בת 32 סובלת בשנה וחצי האחרונות מכאבי גרון חוזרים ונשנים שבאים לידי ביטוי באודם בגרון (ללא חיידק) בתדירות של כפעם בחודש לפחות.

לפני כשבוע, נבדקתי על ידי רופא א.א.ג. שבדק בעזרת מצלמה את השקדים ומיתרי הקול ואמר שיש סימנים של חומציות ובצקת וככל הנראה מדובר בריפלוקס ושיש להתחיל בירור בעניין - שכן קיימת אפשרות שזה הגורם לכאבים החוזרים ונשנים.

כרגע יש לי באופן קבוע הרגשה לא נעימה בגרון וטעם מתכתי בפה. רופא המשפחה נתן לי כדורי אומפרדקס 2 ביום והפנה אותי לתבחין נשיפה, אני נוטלת את הכדורים אבל בנתיים לא חל כל שיפור למרות שאני נוטלת אותם כבר 3 ימים.

שאלותי הן כדלקמן:

1. האם יכול להיות כי למרות הכדורים ייקח זמן עד שאחוש בשיפור או שהשיפור אמור להיות מיידי ?
    2. האם שינוי התזונה שלי (שכללה הרבה, נס קפה, שוקולד, ממתקים וג'אנק פוד) תעזור?
    3. מה ניתן לעשות מעבר לכך כדי להקל על העניין

לתשובה אודה

אתי

נ.ב. - אינני מעשנת או סובלת מעודף משקל וכן לא צורכת אלכהול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי גרון כתוצאה מחומציות... - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    11/09/2012

יתכן שייקח יותר זמן לכדורים להשפיע. ניתן להמיר בנקסיום 40 מ"ג פעם עד פעמיים ביום. שינוי תזונה יכול לעזור. כללית אם חודשיים של טיפול סותר חומצה טוב כמו אומפרדקס או נקסיום במינון גבוה לא עוזר-הענין שולל רפלוקס 3 ימים הינם זמן קצר מידי לשינוי בתחושה גם דיאטה יכולה לעזור אך לא תספיק בהסתמנות כזו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחנק בגרון

סובל לאתי
    07/10/2012

הי אתי אני ממש סובל מאותם בעיות שיש לך ניסיתי כל התרופות לא הטבה נא לצור איתי קשר בבקשה כדי שאדע אם התחדש אצלך חדש בבקשה אני בן 35

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו