מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנזימי כבד גבוהיםשלומי27/09/2012
שלום, בביצוע בדיקות תפקודי כבד התגלו התוצאות הבאות ועלייה באנזימי הכבד הבאים: GOT, GPT, ALK. PHOSPHATASE.
התוצאות במלואם:
GOT (AST) 42
GPT (ALT) 67
ALK. PHOSPHATASE 146
שאר התוצאות נראות תקינות:
PROTEIN-TOTAL 7.9
ALBUMIN 4.8
BILIRUBIN-TOTAL 0.7
BILIRUBIN-DIRECT 0.14
GGT 26
CERULOPLASMIN 20.1
ALPHA-1 ANTITRYPSIN 136.5
FERRITIN 123
ESR 11
ספירת דם ובדיקות צהבת לסוגיה נבדקו לפני כמה חודשים ונמצאו תקינות.
יש לציין שרוב הזמן ה- GPT (ALT) אצלי בסביבות 60 שזה גבוה והשאר די תקינים. לפני 3 שנים הייתה לי הפרעה דומה ואז בוצעו אולטרסאונד בטן עליונה ו- MRCP ונמצאו תקינים וההפרעה חלפה. אולטרסאונד בטן עליונה בוצע שוב לפני שנה והיה תקין. מידי פעם יש לי תקופות של גירודים בכל הגוף וזה עובר לחצי שנה בערך ואז שוב חוזר לחודש (כבר מספר שנים - נעלם ומגיע לסירוגין). יש לציין שאני סובל מקוליטיס כבר 15 שנה, (בוצעה קולונוסקופיה - דלקת לא פעילה כרגע) ולכן בוצע בעבר MRCP לשלול PSC. יש לציין שמתאמן באופן אינטנסיבי בחדר כושר, אוכל המון חלבון (בצורה טבעית), ותזונה מוקפדת מאוד. מדוע אנזימי הכבד עלו והאם יש צורך בבירור נוסף? האם יש קשר לזה שההמוגלובין לאורך המון שנים בתחום העליון (בין 16.5 ל-17 אך לא חורג משם). תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנזימי כבד גבוהים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/09/2012mrcp ביקה טובה לשללית psc.
אם ש הפרעה חוזרת של אנזימי הד עם גרד יתכן ויש מקום לבצע ביופסיה של הכבד על מנת לבדוק מה קורה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה של הכבד - חשוב
שלומי30/09/2012דיברתי עם הרופא משפחה שלי והוא אמר לי שביופסיה של הכבד זו בדיקה מאוד מסוכנת והוא לא היה ממליץ לי לבצע אותה, אלא רק במקרים מאוד קיצוניים
האם אתה באותה דעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנזימי כבד גבוהים - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/10/2012אם ההפרעה ממושכת יש לשקול ניקור כבד למרות קלותה היחסית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)