אנזימי כבד גבוהים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנזימי כבד גבוהים
    שלומי
    27/09/2012

שלום, בביצוע בדיקות תפקודי כבד התגלו התוצאות הבאות ועלייה באנזימי הכבד הבאים: GOT, GPT, ALK. PHOSPHATASE.
    התוצאות במלואם:
    GOT (AST) 42
    GPT (ALT) 67
    ALK. PHOSPHATASE 146
    שאר התוצאות נראות תקינות:
    PROTEIN-TOTAL 7.9
    ALBUMIN 4.8
    BILIRUBIN-TOTAL 0.7
    BILIRUBIN-DIRECT 0.14
    GGT 26
    CERULOPLASMIN 20.1
    ALPHA-1 ANTITRYPSIN 136.5
    FERRITIN 123
    ESR 11
    ספירת דם ובדיקות צהבת לסוגיה נבדקו לפני כמה חודשים ונמצאו תקינות.
    יש לציין שרוב הזמן ה- GPT (ALT) אצלי בסביבות 60 שזה גבוה והשאר די תקינים. לפני 3 שנים הייתה לי הפרעה דומה ואז בוצעו אולטרסאונד בטן עליונה ו- MRCP ונמצאו תקינים וההפרעה חלפה. אולטרסאונד בטן עליונה בוצע שוב לפני שנה והיה תקין. מידי פעם יש לי תקופות של גירודים בכל הגוף וזה עובר לחצי שנה בערך ואז שוב חוזר לחודש (כבר מספר שנים - נעלם ומגיע לסירוגין). יש לציין שאני סובל מקוליטיס כבר 15 שנה, (בוצעה קולונוסקופיה - דלקת לא פעילה כרגע) ולכן בוצע בעבר MRCP לשלול PSC. יש לציין שמתאמן באופן אינטנסיבי בחדר כושר, אוכל המון חלבון (בצורה טבעית), ותזונה מוקפדת מאוד. מדוע אנזימי הכבד עלו והאם יש צורך בבירור נוסף? האם יש קשר לזה שההמוגלובין לאורך המון שנים בתחום העליון (בין 16.5 ל-17 אך לא חורג משם). תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנזימי כבד גבוהים

הוספת תגובה

• אנזימי כבד גבוהים - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    28/09/2012

mrcp ביקה טובה לשללית psc.
    אם ש הפרעה חוזרת של אנזימי הד עם גרד יתכן ויש מקום לבצע ביופסיה של הכבד על מנת לבדוק מה קורה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה של הכבד - חשוב

שלומי
    30/09/2012

דיברתי עם הרופא משפחה שלי והוא אמר לי שביופסיה של הכבד זו בדיקה מאוד מסוכנת והוא לא היה ממליץ לי לבצע אותה, אלא רק במקרים מאוד קיצוניים
    האם אתה באותה דעה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנזימי כבד גבוהים - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    03/10/2012

אם ההפרעה ממושכת יש לשקול ניקור כבד למרות קלותה היחסית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו