מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בתוצאות בדיקת סיטיקרן10/10/2012
שלום לרופאים, לאמי גילו בסי.טי:
1. ממצא קולון עולה חשד לתהליך תופס מקום (עיבוי דופן היקפי במעבר איליום)+ בלוטת לימפה מוגדלת בשומן המדיאלי 1.1 ס"מ
2. תהליך תופס מקום בכבד בגודל 4X6 ס"מ (יכול להתאים לפיזור משני)
3. מוקד היפודנסי בגוף הלבלב הדיסטלי בגודל 0.5 ס"מ
4. ציסטה פרא פלבית בכליה שמאלית בגודל 1.5 ס"מ
היא בת 85, בריאה לחלוטין בגופה ובנפשה ללא מחלות רקע ולא לוקחת תרופות בכלל. מתפקדת לבד ועצמאית לחלוטין ופעילה.
היא לא מעוניינת בטיפול כימו במידה ותצטרך ולא מעוניינת לעשות ניתוח, אלא אם זה משהו קטן ומקומי (לא פתיחת בטן). התבקשנו לעשות בדיקת קולונוסקופיה כדי לעשות ביובסיה ולדעת בדיוק מה זה.
שאלות:
1. האם יש טעם בבדיקה או שלאור הממצאים זה "בטוח" סרטן עם גרורות? (במידה וזה סרטן היא לא רוצה לטפל)
2. למה צריך אישפוז לפני הבדיקה (בזמן ההכנה לבדיקה)?
3. האם ניתן להסיר גידול מהמעי (קולון עולה) בניתוח ללא פתיחת בטן?
4. האם ניתן לטפל אח"כ בכימו "קל" ללא תופעות לוואי?
5. האם מקובל או הגיוני לקבל את בקשתה של אימי בשל גילה לא לעשות כלום ולא לטפל לאור הממצאים?
סליחה על הסיפור הארוך, אני לא יודעת לאן לפנות, איך להתקדם אם בכלל... אני רוצה להציל אותה והיא לא נותנת לי.
תודה רבה על תשובתיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בתוצאות בדיקת סיטי - תגובה
פרופ' דורון זמיר10/10/2012אין הכרח באשפוז , יתכן שלאור גילה ומצבה עדיף להכינה היטב לקולונוסקופיה ואולי גם מתכוונים לקחת ביופסיה מהממצא בכבד. ללא היסטולוגיה אין בטחון מלא אם כי נראה שמדובר בממאירות. ההחלטה לגבי הטיפול היא תמיד של החולה . אם אכן מדובר בממאירות יתכן שיש לכרות מעי ימני +כריתת אונת כבד או לפחות לטפל בכימותרפיה , שניהם לא שפירים. ההחלטה הסופית היא של החולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך, עזרת לי מאוד.
קרן10/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)