כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבד
    שי
    18/10/2012

אני שנה לאחר ניתוח של כריתת כיס מרה ובזמן האחרון הבילוריבין שלי גבוה יותר מהרגיל וכך גם העמילז'. היום עשיתי בדיקה והבילוריבין טוטאל שלי 2.4, בילוריבין דיירקט 0.4 ועמילז' 129 (פעם 138 היה) משחק כל הזמן. GPT גם עלה ל56. אני גם מרגיש מדי יום במיוחד בשעות הבוקר והצהריים באיזור של הניתוח תחושת הפרעה כאילו נוגעים בי בבטן באיזור הכבד, כמו כיווץ כזה פשוט מציק. מה זה יכול להיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבד

הוספת תגובה

• כבד - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    19/10/2012

נראה שמדובר בתסמונת גילברט בסח:כ עליית בילירובין בלתי ישיר. העקצוץ אגב אינו משמעותי לאחר ניתוח. כדאי לעשות בכ"ז US בשל הפרעה מינימלית בתפקודי כבד והתרשמות גסטרואנטרולוג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שי
    19/10/2012

רופא כירורג בכיר אמר לי שככה זה לאחר הניתוח והבילוריבין טוטאל ובכלל ישחק כל הזמן, אצלי לרוב זה משתנה מ1.7 ל2.4. יש סיכויי שאין לי תסמונת ג'ילברט והכירורג צודק? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    21/10/2012

אם מדובר בבילירובין שרובו בלתי ישיר וUS וסרולוגיה תקינים והדבר גם היה לפני הניתוח סביר שמדובר בגילברט, כדאית התרשמות קלינית ומעבדתית במרפאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו