מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בקיבה-דחוף!!!דוברת בצלאל28/10/2012
שלום רב,
מזה שלושה חודשים אני סובלת מכאבים בקיבה, בחילות, גרעפסים רבים, חוסר תיאבון וירידה במשקל (עד עכשיו ירדתי 6 ק"ג). יש תקופות יותר טובות, בהן המצב מעט משתפר לשבועיים-שלושה ואז שוב חוזר לקדמותו.
עברתי בדיקות דם כלליות שלטענת הרופאים הם בסדר, מלבד HB-12.8, WBC- 7.2, GLUCOSE-76, CREATININE- 0.66, ESR-14
עד עתה כל הרופאים הפנו אותי לתרופות סותרות חומצה. לקחתי אומפרדקס, נקסים ולנטו. בחלקן עזרו אבל לא תמיד (כעת לא לוקחת אותן בכלל). רופאת המשפחה איבחנה פעילות יתר של בלוטת התריס TSH-0.21, T3-FREE- 4.7, T4-FREE- 23.0. אמרה לי לפנות לאנדוקרינולוגית. חודש אחרי ביצוע בדיקת דם זו, עשיתי בדיקת דם לבלוטת התריס בלבד:
TSH- 0.19
T3-4.5
T4-17.1
נפגשתי עם האונדקרינולוגית שאמרה שכנראה הייתה דלקת בבלוטה, ולא התרגשה מהממצאים כי ראתה שהם בירידה. שלחה אותי למיפוי הבלוטה ושוב בדיקת דם חוזרת. (היום אני מבצעת את המיפוי).
באותה התקופה, ביצעתי גם תבחין נשימה להליקובקטר פילורי שיצא שלילי ועליי לבצע גם גסטרוסקופיה לפי הוראת הגסטרולוג (עוד 3 שבועות בערך יש לי תור לבדיקה). הוא מישש את הבטן וקבע שי בטן רכה, רגישות קלה ברום הבטן, ללא גושים.
ביצעתי גם אוטלראסאונד בטן שהיה תקין ברובו מלבד: מוקד אקוגני בכבד בגודל 1.8 ס"מ היכול להתאים לאמנגיונה, לא מוגדל בעל מרקם הומוגני. בכליה הימנית הודגם מוקד היפראקוגני בפרנכימה בגודל 9 מ"מ- היכול להתאים לאנגיומיוליפומה ולצידו מוקדם נוסף קטנטן בגודל 3 מ"מ היכול להתאים לאותו ממצא. הכליה תקינה בגודל ובצורה, ללא הידרונפרוזיס, הפרנכימה שמורה. (אעשה ביקורת חוזרת בינואר).
הייתי גם באבחון אירדיוגלוגי של העין בו נאמר לי שהמערכת עיכול שלי צרה ומאוד בעייתית, ושכל הכאבים בקיבה כניראה נובעים מלחץ רגשי ומתח גדול, ושאני סובלת מתת חומציות (חוסר) בקיבה, חוסר רירית בקיבה ועודף חומצות ברקמות. לכן לא הבינה מדוע נתנו לי את כל סותרי החומצות. אמרה גם שB12 נמוך. אמרה שיכול להיות גם מצב של מעי רגיז, ותפנה אותי לעוד בדיקות בכדי לאשש את כל הממצאים הללו.
שאלתי היא האם לפי כל מה שכתבתי ניראה כי המצב מסוכן?? אני קןראת באינטרנט תסמינים שממש מתאימים לסרטן הקיבה וחוששת מאוד. איזה בדיקות עלי עוד לבצע???
ומה לעשות עם הכאבים האלה??? בעיקר מודאגת מהירידה במשקל וחוסר התאבון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בקיבה-דחוף!!! - תגובה
פרופ' דורון זמיר31/10/2012לא נשמע לי מסוכן איני מכיר מקצוע רפואי אמיתי של אבחון לפי העין אלא אם כן מדובר ברופא עיניים . עשי גסטרוסקופיה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)