בעיה של שנים ההולכת ומתמשכת בקיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה של שנים ההולכת ומתמשכת בקיבה
    יוני
    10/11/2012

שלום אני בחור צעיר בן 26 עם בעיות של צרבת יום יומיות בקיבה.
    מאז שהייתי ילד קטן הייתה לי רגישות קטנה בקיבה אבל לא משהו רציני (גם אימי ואחותי סובלים מרגישות קלה)

הכל התחיל בגיל 18- אז התחלתי להתאמן בחדר כושר בצורה מקצועית- לקחתי את הנושא ברצינות ואולי יתר על המידה ונכנסתי לשגרת אוכל מאוד נוקשה. מלבד הקלוריות הרבות שהייתי אוכל כל יום הייתי מכניס גם המון חלבונים לגוף. לצורף דוגמא (3 קופסאות טונה, קופסת קוטג' ו200 גרם חזה עוף). בנוסף הייתי אוכל אבקות חלבון במשך היום והייתי מכניס אבקת קריאטין ואבקת גלוטמין שמאוששת את השריר. בהתחלה לא היו לי בעיות מיוחדות, היו לי מידי פעם שלשולים וגזים בצורה מאוד חזקה אבל המשכתי. עם הזמן היה שינוי מהותי וממש גדלתי. אך לאחר כחצי שנה התחלתי לסבול מצרבות קלות. שוב אלו היו צרבות קלות והן היו מתרחשות אצלי במיוחד כשהייתי מכניס לגופי חלבון. אל הצרבות האלה כל הזמן מתלווים שלשושים וגזים מאוד חזקים. אני המשכתי כרגיל עם הצרבות כיוון שזה היה מצב נסבל.
    לאחר שנה הכאבים היו מאוד חזקים ולא ידעתי מה לעשות- ואז גיליתי את הלוסק. הייתי לוקח כדור אחד שהיה יכול להספיק לי ליומיים. מאוד עזר.

אני אסכם- כל השנים האלה המשכתי לקחת לוסק בצורה קבועה, המשכתי לאכול הרבה אבל לא כמו שהייתי בן 18. בגיל 20 עשו לי גסטרוסקופיה וגילו אצלי גסטריטיס קל.
    מאז ועד היום המשכתי עם הצרבות האלה (שלשולים וגזים כמעט יומיומיים). לפני שנה וחצי התחלתי טיפול אצל נטורופתית והצלחתי להפסיק עם הלוסק לתקופה של חצי שנה (לאחר שינוי תזונתי מאסיבי שבסגרתו השתדלתי לא לאכול חיטה ולא לאכול כמעט חלבון)

אך לפני חודשיים התחלתי להרגיש שינוי גדול בקיבה, אי נוחות. התחלתי לקחת שוב לוסק אך לא עזר לי בכלל. עשיתי בדיקה גאסטרו סקופיה וגילו לי קיב קטן ודלקת.
    המצב של הקיבה שלי החמיר ואני פשוט כבר לא יודע מה לעשות ומיואש. זה פשוט גומר אותי העניין הזה ואני לא מסוגל לאכול בצורה נורמלית.

אני לוקח עכשיו נקסיום פעמיים ביום של 40 מיליגרם וזה עוזר לי אבל מתלווה לזה תחושת חוסר נוחות. צריך לציין שלא נמצא אצלי הליקובקטר. עשו לי סיטי בטן ויצא תקין.
    לא נמצאה רגישות לצליאק. לפני שנה נמצא שיש לי קלוסטרידיום ולקחתי אנטיביוטיקה כדי לטפל בבעיה ומאז לא יודע מה נסגר עם זה (לא הרגשתי שינוי כלשהו לטובה לאחר הטיפול)

אני יודע שיש פה גורם נפשי על הפרק- אך אני משוכנע ב90% שזה לא העניין מכיוון שהצרבת עולה בתגובה ישירה לדברים מאוד ספציפים שאני אוכל (חלבון מלא). בנוסף אם אני לדוגמא שותה אלכוהול זה גומר אותי.

אשמח לשמוע חוות דעת יצירתית! תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הוספת פרטים

יוני
    10/11/2012

ברצוני להוסיף מידע:
    בגיל 20 סבלתי ממחלת "גיליאן ברה". במסגרת המחלה אושפזתי חודשיים בבית לוינשטיין לצורך שיקום. לא נעים בכלל אבל עברתי את זה בצורה חלקה. לא יודע אם יש קשר בין הדברים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה של שנים ההולכת ומתמשכת בקיבה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    11/11/2012

יש לך כיב, טול טיפול כיאות. להתרשמותי יש שיפור משמעותי בתלונותיך. אשמח לראותך במרפאתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו