שלשול בצבע שחור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלשול בצבע שחור
    שלי
    05/01/2013

דוקטור שלום,

אני בת 37 וזהו הריון ראשון שלי, שבוע 21. נוטלת ברזל מסוג פולקס 400 החדש עוד מעט מלפני ההריון עקב ברזל נמוך שהיה עוד קודם לכן.

עם תחילת נטילת התרופה צבע הצואה שלי היה שחור ולא דאגתי, כי הבנתי שזוהי תופעת לוואי ידועה לנטילת הברזל, אבל כבר מס' חודשים שצבע הצואה חזר ל"נורמליותו".

השבוע, כנראה עקב העובדה שהעמסתי מזון לא בריא במשך יומיים , לקיתי בשלשול .... צבע השלשול ביום הראשון היה רגיל, היה יום הפסקה .... ויום למחרת חזר השלשול שוב והפעם בצבע שחור וזה מדאיג אותי הפעם, לאור העובדה שחלפו מס' חודשים מאז שזה שזה היה הצבע ...האם עליי לדאוג וללכת לבדוק? אני יודעת שצואה שחורה יכולה להעיד גם על דימום בדרכי העיכול העליונות ...

האם יכול להיות שעדיין מדובר בברזל למרות שזה לא קרה הרבה זמן? כיצד בודקים זאת? אם יכולה להיות לכך השפעה על העובר? (השלשול נמשך יומיים לא רצופים ואז פסק).

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלשול בצבע שחור

הוספת תגובה

• שלשול בצבע שחור - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    06/01/2013

אם את עדיין נוטלת ברזל נראה שזה בעטיו. בדקי ספירת דם באם את לחוצה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ....

נורית
    06/01/2013

תודה רבה על תשובתך!
    על מה יכולה להעיד ספירת דם במקרה כזה של שלשול בצבע שחור?

אני קצת אנמית בהריון הזה בכל מקרה ... ההמוגלוין שלי בבדיקה האחרונה על 10.2 - האם זה יכול להעי על דימום במערכת העיכול?

כמו כן, האם יש לבצע בדיקה לדם סמוי בצואה?

תודה !!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב, תמיד הייתי קצת אנמית

נורית
    06/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת .... - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    06/01/2013

ברזל נותן צבע שחור ירקרק . אנמיה בהריון שכיחה . ניתן לבדוק דם בצואה אך בבדיקות החדשות שבהן ברזל אינו מטעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו