מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת מעי דלקתית..דחוף..שירה10/03/2008
לד''ר סטיבן מלניק ולד"ר יעקב מאור שלום רב!
אני בת 20..
לפני חצי שנה הבחנתי בזמן שאני עושה את צרכיי,שהיציאות שלי מלוות בדם,
והרגשתי כאבים חזקים במעיים וגזים מציקים.
בדיקות הדם היו תקינות אבל כשהלכתי לרופא גסטרו, המליצו לי לעבור בדיקת סיגמוסקופיה
(ללא הרדמה), וכשעשיתי את הבדיקה, הרופאים כרתו את הפוליפים שמצאו במעיים..
וכשקיבלתי את תוצאות הבדיקה-איבחנו אצלי בבדיקת גסטרוסיגמוסקופיה "מחלת מעי דלקתית"
(ulcerative colitis),
וטופלתי במשך חודש בטיפול של כדורים ונרות הנקראים rafassal.
יש לציין שהטיפול עזר ואחרי חודש וחצי חודשיים נעלמו הדם, הכאבים במעיים והגזים.
לפני שבועיים הבחנתי ששוב פעם חזרה המחלה הזו..עם אותם הסימנים..וכרגע אני שוב בטיפול הכדורים הללו.
השאלות שרציתי לדעת:
*האם זה כרוני? או שזה ייעלם עם הזמן לגמרי?
*האם זה קשור לאפטות (כיבי פה) שאני סובלת מהם שנים?
*האם זה קשור לאוכל מסויים או לשתייה מסויימת שאני אלרגית אליו..(מה בדיוק יכול להיות)?
*האם יש בדיקות מסויימות לאבחון אלרגיה של המעיים/הקיבה?
*האם לחץ, מתח ועצבים גורמים להתפתחות מחלה זו או להחזרת מחלה זו?
אודה לכם מאוד אם תענו לשאלותיי בהקדם האפשרי,
ותכוונו אותי הלאה מה לעשות כדי שבעיה זו תעבור כמה שיותר מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת מעי דלקתית
ד''ר יעקב מאור11/03/2008מובן שהפרטים בשאלתך אינם מספיקים לתת תשובות מלאות.
Ulcerative Colitis הינה מחלה דלקתית כרונית של המעי הגס שסיבתה אינה ידועה!!! ישנם גורמים המעוררים את פעילות המחלה כגון, זיהומי מעיים, שימוש בתרופות מסוימות ועוד, אולם, לא הוכח קשר למצב נפשי. אין גם קשר מוכח לאלרגיה למזון או אחר.
Rafassal שהיא תרופה מקבוצת ה- 5-ASA הינה התרופה הראשונית לטיפול במחלה קלה עד-בינונית ובשמירה על הפוגה. לא ברור לי אם ההתלכחות חלה תוך טיפול ברפסל או שנטלת אותו עד להשגת הפוגה בלבד.
אפטות בפה יכולות להופיע בקוליטיס אולם שכיחות יותר במחלת מעי דלקתית אחרת הקרויה מחלת קרון Crohn's.
רפואה שלימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר יעקב מאור
שירה11/03/2008לד"ר מאור שלום!
לגבי ה- Rafassal..לפני חצי שנה כשהשתמשתי בטיפול הכדורים הנ"ל..אחרי חודש עברה לי המחלה ונעלמה כאילו לא הייתה..לא היה דם,לא היו גזים ולא היו כאבים בקיבה..ולאחר חצי שנה זה חזר שוב..
לגבי מה ששאלתי-*האם מחלה זו כרונית? או שהיא תיעלם מתישהו?
*או שאני צריכה לקחת את הכדורים הללו כל הזמן, גם אם תסמיני המחלה נעלמים?
*האם יש צורך לעבור בדיקות אלרגיה כלשהן לבדיקת הופעת המחלה?
נ.ב: לגבי האפטות (כיבי פה) שאני סובלת מזה כ-10 שנים...
האם יש תרופה שתעלים את הפצעים ולא רק שתקל על הכאבים?
השתמשתי בעבר בכמה תכשירים כגון: משחות, מי פה, תרחיפים-אך כלום לא עזר להעלים את הפצעים..וזה רק מדכא עוד יותר..מכיוון שהפצעים שיוצאים לי הם בגודל די גדול שרק מנפח את השפתיים מדי יום ביומו..
אודה לך מאוד אם תעזור לי ותכוון אותי הלאה מה לעשות כדי שבעיה זו תעבור כמה שיותר מהר..
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת מעי דלקתית
ד"ר יעקב מאור11/03/2008אם תקראי היטב את תגובתי יש מענה למרבית שאלותיך. להדגיש שהקוליטיס האולצרטיבית הינה מחלה כרונית הדורשת טיפול אחזקה על-מנת למנוע התלכחות.
אין קשר לאלרגיות למזון!!!
לגבי האפטות בפה ראשית יש לשלול שאין לך מחלת קרון ולא קוליטיס (המחלות עשויות להתבטא בצורה די דומה לעיתים). שנית באם לא מדובר במחלת קרון אנא התיעצי עם מומחה למחלות פה ולסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר יעקב..בהמשך לעניין
שירה12/03/2008לדר" מאור שלום!
קודם כל תודה רבה לגבי כל תשובותיך לשאלותיי בעניין..
קראתי את תגובתך בקשר למחלת המעי ואני אמשיך לעקוב ולטפל בעניין המחלה..
ולגבי האפטות בפה-אני אבדוק שאין לי את מחלת הקרוהן
התייעצתי כבר עם מומחה למחלות פה ולסת בעבר, אבל לא הייתה לו תשובה לגבי הפצעים..
הוא פשוט אמר לקחת טיפול תרופתי שיקל על הכאב..וזה מה שעשיתי..
אני רוצה להוסיף שלפני כשנה וחצי עברתי בדיקת ביופסיה בשפתיים ע"י רופאה כירורגית/פלסטיקאית על מנת לשלול מחלה שלפוחיתית או לשלול את מחלת הבכצ'ט,
ואכן נשללה האפשרות למח' בולוזית או לבכצ'ט..
אני מודה לך מאוד על הייעוץ הרב..ואודה לך אם תמשיך לעזור לי בעניין, כדי שאני אדע מה עוד ניתן לעשות..
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר מאור...בהמשך לעניין
שירה12/03/2008לדר" מאור שלום!
קודם כל תודה רבה לגבי כל תשובותיך לשאלותיי בעניין..
קראתי את תגובתך בקשר למחלת המעי ואני אמשיך לעקוב ולטפל בעניין המחלה..
ולגבי האפטות בפה-אני אבדוק שאין לי את מחלת הקרוהן
התייעצתי כבר עם מומחה למחלות פה ולסת בעבר, אבל לא הייתה לו תשובה לגבי הפצעים..
הוא פשוט אמר לקחת טיפול תרופתי שיקל על הכאב..וזה מה שעשיתי..
אני רוצה להוסיף שלפני כשנה וחצי עברתי בדיקת ביופסיה בשפתיים ע"י רופאה כירורגית/פלסטיקאית על מנת לשלול מחלה שלפוחיתית או לשלול את מחלת הבכצ'ט,
ואכן נשללה האפשרות למח' בולוזית או לבכצ'ט..
אני מודה לך מאוד על הייעוץ הרב..ואודה לך אם תמשיך לעזור לי בעניין, כדי שאני אדע מה עוד ניתן לעשות..
שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר מאור...בהמשך לעניין
ד''ר יעקב מאור12/03/2008יהיה הרבה יותר מועיל מבחינתך לקבל יעוץ פרטני על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה שיכנס לעומק הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)