מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כבד שומני - כמה שאלותרועי12/03/2008
שלום לכולם,
לפני כ- 8 חודשים התגלה שיש לי כבד שומני. זאת אחרי בדיקת דם שהראה ערכי ALT גבוהים, ועל ידי אולטראסאונד שאישר שקיים כבד שומני.
אני בן 23, לפני 8 חודשים הייתי טיפה שמנמן אני יכול לומר. כתוצאה מכך, ההמלצה הייתה תזונה נכונה על בסיס דיאטה, כלומר ירידה במשקל ואכילה של מזונות דלי שומן, ופעילות גופנית.
כרגע אחרי 8 חודשים ירדתי בערך 10-11 קילו והתחום המשקל שלי הוא בתווך התקין. בדיקות הדם כעט מראות נתונים תקינים לחלוטין. כלומר, ערכי ה ALT ירדו וכל הערכים האחרים שקשורים לכבד היו תקינים.
הבעיה היחידה היא, שלפני יומיים עשיתי בדיקה חוזרת של אולטראסאונד, ונמצא שהכבד עדיין שומני, ובעצם ללא כל שינוי מהבדיקה הקודמת.
רציתי לשאול, איך יכול להיות שאחרי כ"כ הרבה זמן שום דבר לא השתנה מבחינת השומן בכבד?
וזאת עוד שהערכים בדם נראים תקינים...
אני חייב להוסיף שרוב הדברים שעשיתי הם יותר לכיוון המזון שאני אוכל.
פעילות גופנים טיפה שפרתי אבל לא ממש. האם זה הגורם?
תודה מראש,
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - כמה שאלות
ד''ר יעקב מאור12/03/2008הבסיס לטיפול בכבד שומני הינו דיאטה מאוזנת ומתונה בנוסף לפשילות גופנית נימרצת (אך לא תחרותית). אמצעיםאלה הם היחידים שהוכחו כמשפרים את מצב הכבד השומני. לא ברורה לגמרי עדיין משמעות חזרת ערכי האנזימים לנורמה כתוצאה מדיאטה. יתכן מאוד שהדיאטה מפחיתה את המרכיב הדלקתי הקיים במצב של כבד השומני. למרות שידוע שדיאטה גם גורמת לירידה בכמות השומן בכבד על פי ביופסית כבד האולטרסאונד אינו מספיק רגיש לקבוע הבדלים אלה.
אני ממליץ כי תשלב פעילות גופנית ותבדוק מידי פעם אנזימי כבד אך אין צורך לחזור על האולטראסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אגיד לך את ההיסטוריה של הבדיקות
רועי13/03/2008בבדיקה הראשונה היה לי ALT 120
התחלתי בדיאטה והורדתי נראה לי 1-2 קילו, עשיתי בדיקה חוזרת לאחר כשבועיים והיה לי ALT 87.
המשכתי לאותו כיוון של תזונה נכונה והורדת משקל וחודש נוסף לאחר מכן התוצאה היתה ALT 61.
ואז, חודשיים לאחר הבדיקה האחרונה, שבו כבר בסך הכל הורדתי כ 10 קילו עם דיאטה ותזונה נכונה, ה ALT שלי היה 28, וגם הנתונים האחרים של הכבד היו כבר בנורמה.
עשיתי בדיקה נוספת לאחר חודשיים נוספות והתוצאות היו תקינות.
ואז הרופאה אמרה לי לעשות אולטראסאונד נוסף בעוד כחודשים כדי לראות אם הכבד השומני עדיין קיים. ובדיוק עכשיו עשיתי את הבדיקה ולפי הבדיקה הכבד עדיין שומני.
אז כרגע המצב הוא, שבדיקות דם תקינות, אבל באולטראסאונד עדיין רואים כבד שומני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אגיד לך את ההיסטוריה של הבדיקות
ד''ר יעקב מאור13/03/2008כמדומני שעניתי על השאלה אומנם בצורה חלקית בהיעדר ידע מפורט יותר. לשם הבהרת הנקודות שעליהן אתה תוהה יש צורך לבצע מחקר מקיף בו ישתתפו חולים רבים עם כבד שומני שיעברו בדיקות דם, אולטרסאונד וביופסיה של הכבד. החולים יונחו לשמור על דיאטה מבוקרת מאוד על-ידי דיאטנית ולבצע פעילות גופנית שוב בבקרה של מומחה לספורט. לאחר תקופה מסוימת יעברו הנבדקים שוב בדיקות דם, אולטראסאונד ושוב ביופסית כבד. באם יהיו די משתתפים במחקר יהיה ניתן להסיק לגבי מתאם שבין ירידת אנזימי כבד, מידת השינוי השומני בכבד הניצפה באולטראסאונד והשינויים החלים ברקמת הכבד (המופקת בביופסיה).
האם תהחיה מעונין להשתתף במחקר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)