חיידק בקיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיידק בקיבה
    בת 22
    13/03/2008

שלום ד"ר
    בערך שנה וחצי ואני סובלת מבעיות במע' העיכול
    היו לי תנועות מעיים מוגברות שיכלתי להרגיש אותן,בנוסף לנוכחות גזים והצואה היתה רכה (4-5חודשים האחרונים),סבלתי יום יום
    בסוף הכרחתי את עצמי והלכתי לרופאה,עשיתי בדיקות דם בהתחלה והכל היה תקין חוץ מריכוז גבוהה של טסיות דם (.?)
    חזרתי על בדיקת דם אחרי חודש אבל היא כללה גם בדיקה לנוכחות חיידק בקיבה (נבדק הנוגדנים נגד IGGשל חיידק הליקובקטר) ויצא ברך 1.6 שזה גבוהה וזה מעיד על על נוכחות החיידק בקיבה.
    לכן ביקשתי מהרופאה שאתחיל טיפול אנטיביוטי באופן מידי וכן קיבלתי מוקסיפן 2*500 קוארין 500
    ולנטון 500
    סיימתי את הטיפול האנטיביוטי ועכשיו אני עם לנטון למשך חודש עוד לא סיימתי אותו נשאר לי12 יום
    -הבעיה היא שיום אחרי קבלת הטיפול זה פתר הבעיה :צואה רגילה,לא היו תנועות מוגברות של המעיים ולא היו גזים,הטיפול עשה את שלו .אבל אחרי 5 ימים מהטיפול הכל חזר למה שהיה חוץ מזה-היציאות היו רגילות
    וזה מאוד מפריע לי בחיי יום יום כאבי בטן עם רעשים שנשמעים ...גזים גם ,ובמיוחד אחרי הארוחות.
    ד"ר אני צריכה עזרתך

מה הסיבה שאחרי 5 ימים הכל חזר (חיידק עמיד לאנטיביוטיקה??),איך אפשר שהרעשים של הבטן יופסקו??זה מאוד מביך לי שבאמצע העבודה זה נשמע ואחרי הארוחה?

מה אני יכולה לעשות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיידק בקיבה

הוספת תגובה

• חיידק בקיבה

ד''ר יעקב מאור
    13/03/2008

הרושם שלי שאת סובלת ממעי רגיש שהוקל חלקית בעת הטיפול להליקובקטר פילורי (לוא דוקא בגלל הטיפול). אינני סבור שיש קשר בין תלונותיך לנוכחות החיידק. בנוסף ניתן לאבחן הצלחה בהכחדת החיידק רק בתבחין נשיפה שיבוצע חודש מתום הטיפול כשהתבחין מבוצע שבוע ללא שימוש במעכבי משאבות פרוטונים כגון אומפרדקס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר יעקב

בת 22
    13/03/2008

תודה רבה על התגובה שלך,
    יש לי שאלה,
    האם תוכל להסביר לי מה זה מעי רגיש .?
    (הבעיה היא במעי דק או גס או בשניהם??)
    למה הטיפול הקל חלקי ,מה הוא עשה?ולמה זה כן השפיע למשך שבוע ואחרי זה הכל חזר
    לכמו שהיה בהתחלה ?
    זה כרוני?
    ומה הטיפול לזה ??איזה אוכל יעזור לי ומה אני יכולה לעשות בינתיים ?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעי רגיש

ד"ר יעקב מאור
    14/03/2008

מעי רגיש הינו מצב מאוד שכיח שבו כל חלקי מערכת העיכול (בחומרה שונה באנשים שונים) רגישים לניפוח או למתיחת דופן המעי. כלומר הם חשים אי-נוחות או כאב גם כאשר קיים תוכן מועט שאצל אדם רגיל לא יורגש. הטיפול במצב זה כולל טיפול תזונתי למשל מניעת קטניות, מוצרי חלב ועוד, תרופות שונות ולעיתים טיפולים כגון היפנוזה או דיקור סיני.
    הטיפול שקבלת מדכא את חיידק ההליקובקטר ומוריד את הפרשת החומצה בקיבה ולא ברור לגמרי מדוע עוזר בחלק מהסובלים ממעי רגיש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

בת 22
    14/03/2008

תודה על התשובה

יש לי עוד בירור ,
    דיאטה מאוזנת יכולה לעזור?
    אם אני הולכת לדיטנית היא יכולה להכין לי דיאטה שתתאים למצב של מעי רגיש וזה יכול לשפר ??
    מה ההמלצה שלך לי ?מה אתה מציע לי לעשות כי נמאס ...
    דיקור סיני והיפנוזה מי עושה את זה ?רופאים ?זה טיפול עוזר והוכיחו את זה ?הרופא מפנה אותי לשם???
    איך קוראים לתרופת שיעילות נגד מעי רגיש ?השמות שלהם ?ורופא משפחה יכול לתת לי ממרשם??

אלה הם הבירורים האחרונים שלי לפני שאני מתחילה שרשרת משימות ,שאני רוצה לעשות כדי לקבל טיפול ,

ממתינה לתגובה ,

תודה רבה לך ד"ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד"ר יעקב מאור
    14/03/2008

את כל ההפניות, המרשמים וההנחיות הרפואיות הספציפיות תצטרכי לקבל אצל גסטרואנטרולוג מומחה שירכז את הטיפול בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו