ממה יכול להיות השינוי ... ?!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממה יכול להיות השינוי ... ?!
    ארי
    13/03/2008

ערב טוב ,
    עברתי ארבעה בדיקות גסטרוסקופיה (2 בשיבא ו- 2 בבילינסון) , בתשובת הביופסות (בשיבא זיהו את החיידק בשתי הבדיקות ובבילינסון לא זיהו אותו בכלל )
    ממה יכול להיות השוני בתשובות ?!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממה יכול להיות השינוי ... ?!

הוספת תגובה

• ממה יכול להיות השינוי ... ?!

ד''ר יעקב מאור
    13/03/2008

ערב טוב ומבורך!
    ראשית נישאלת השאלה מדוע עברת 4 גסטרוסקופיות שאני מניח שהיו תקינות למעט גילוי חיידק ההליקובקטר פילורי בחלקן.
    גילוי חיידק בביופסיות מהקיבה ו/או בתבחין ביוכימי - תבחין אוריאז, של דוגמית ריקמת הקיבה תלוי בגורמים שונים כשהחשוב בהם הוא כמובן האם ניתן טיפול להכחדת החיידק, האם הבדיקה בוצעה תוך טיפול בתרופות מסוג מעכבי משאבות פרוטונים כגון, לוסק ואז יש צורך לקחת את הדגימה ממקום אחר בקיבה. כמובן שקיים שוני באם נוכחות החיידק ניבדקת בביופסיה על-ידי פתולוג (עם צביעות מיוחדות לזיהוי החיידק) או בתבחין אוריאז.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ארי
    14/03/2008

בוקר טוב,
    הייתי מאושפזת בבילינסון (עברתי ניתוח הטרייה והשתלת עור ביד ) ושמה סבלתי מהקאות מרבות -רק נוזל ירוק ולא הייתי מסוגלת לשתות אפילו מים - ולכן בוצעה הגסטרוסקופיה הראשונה , שבה נתגלו המון כיבים במערכת העיכול העליונה וטופלתי בלוסק דרך הווריד למשך שבוע , ועברתי עוד פעם גסטרוסקופיה שיש שיפור אבל לא ממש , ואח"כ טופלתי בקפסלות לוסק 60מ"ג * 2 , ושוחררתי הביתה אחרי שנפסקו ההקאות...
    אחרי שלושה שבועות מהבדיקה השנייה (הייתי בביקור לקרובי משפחה בשיבא ) ושמה התחילו לי כאבים עזים בבטן עליונה עם הקאות נוזל ירוק ... ואז אישפזו אותי , ועברתי יום אחרי גסטרו שבהמלצת הגסטרואנטלוג קיבלתי עוד פעם לוסק בווריד ואח"כ בפה , ועוד פעם גסטרו ...
    כשהגיעו הביופסות בבילינסון הרופא בקש ממני לעשות כמה בדיקות וצילומים ( שמגלות סרטן במערכת העיכול) אבל בשיבא כשדברתי (בטלפון כי יש לי בדיקה עוד כמה ימים ) הוא אמר שאקבל טיפול להכחדת החיידק ...
    אני מקווה שבזה יוכלתי לעזור לך להבין קצת על מצבי ... ולכן אני שואלת שוב , ממה יכול לנבוע השוני בתשובות ?!!!
    מה עליי לעשות , האם לקבל טיפול להכחדת החיידק (ואם לא נמצא האם יזיק ) ?! או להמשיך בבירור ?!
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד"ר יעקב מאור
    14/03/2008

הסיבה לשוני בין התשובות נעוץ כפי שהסברתי בשיטת הבדיקה ובטיפול שניתן בעת הבדיקה למשל לוסק. אני ממליץ כי תקבלי טיפול להכחדת ההליקובקטר פילורי ובמקביל תמשיכי בירור בכוונים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו