בדיקת קולנוסקופיה בעקבות חוסר בברזל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת קולנוסקופיה בעקבות חוסר בברזל
    אנונימית
    03/04/2013

שלום,
    כבר כחמש שנים אני סובל מרפלוקס ולוקח באופן קבוע לנסופרזול. עשיתי פעמיים גסטרוסקופיה והבדיקה היתה תקינה.
    לאחרונה אובחן אצלי מחסור בברזל (אנמיה מיקרוציטיק) ומכיוון שאבא שלי הוא חולה קרוהן הפנתה אותי הרופאה לבדיקת קולנוסקופיה.
    האם זה באמת נצרך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקת קולנוסקופיה בעקבות חוסר בברזל - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    04/04/2013

בעקרון אנמית חסר ברזל מצריכה בירור דרכי עיכול בהתחשב בגיל ובסיבות אפשריות אחרות.לחולה קרוהן סיכוישל 20% לערך להופעת המחלה (או UC)בקרוב דרגה ראשונה .כלשהו. בקיצור בהעדר סיבות אחרות לאנמיה ואם היא משמעותית ואין לך צליאק-זו החלטה לגיטימית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליאק

אורי
    09/04/2013

תודה על התשובה. בתשובתך הזכרת את מחלת הצליאק. האם יש לערוך בירור צליאק? האם בירור זה קודם לבירור מחלת מעי? מה הבדיקה הנדרשת לבירור צליאק?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליאק - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    11/04/2013

כל מה שצריך זה בדיקת נוגדנים -בדיקת דם anti ttg/anti DGP

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו