בגלל כאבי בטן עשיתי בדיקת קולונוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בגלל כאבי בטן עשיתי בדיקת קולונוסקופיה
    רביד
    17/04/2013

שלום רב ,
    אני בת 47 ולאחרונה סובלת מכאבי בטן ,בעיקר ברום הבטן אך לעתים דקירות בכל אזור הבטן העליונה והתחתונה ,נראה לי שזה גובר לאחר שאוכלת .
    בבדיקת גסטרו' נמצא גסטריטיס ("ארוזיות נודולריות ").
    הייתי אמורה לעבור קולונוסקופיה לפני מס' ימים .קיבלתי 3 דפים עם הסבר מפורט הכולל הכנה עם מרוקן ו,וכדורי לקסדין .בערב הראשון לקחתי בשעה שהומלצה אך בערב השני נזכרתי כ 3.5 ש' אח"כ .האם זה השפיע על ההתרוקנות ? כי עוד שעה לפני הבדיקה למחרת הרגשתי שלא התרוקנתי כמו שצריך ואולי זה יצר לחץ על הקיבה וכאבי בטן .

כמו כן ,אני נוטלת אומפרדקס בבוקר באופן קבוע .האם ביום הבדיקה לפי הכלכלה המומלצת מותר לי ליטול את הכדור ?באותו יום לא נטלתי ,אולי גם זה טרם לכאב הבטן .

שאלה אחרונה , ולא פחות חשובה :
    לפני כחודש עברתי בדיקת גסטרוסקופיה .שאלתי היא האם זה חיוני להודיע לי דקה לפני שמרדימים אותי שאחד הסיכונים בבדיקה הוא גם מוות ? אותו רופא הוא זה שעמד לערוך לי את בדיקת הקולונו' ? אולי גם בגלל זה נלחצתי :-)

בסופו של דבר לא עברתי את הבדיקה,הרגשתי קוצר נשימה .הוסבר לי שאני בלחץ אך לא נרגעתי .יש איזו הכנה מנטלית שכדאי לי לעשות לפני הבדיקה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקת קולונוסקופיה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    18/04/2013

לא נראה לי חשוב אם לקחת הכדור לקסאדין האיחור.
    אין בעיה לקחת כדור אומפרדקס לפני הקולונוסקופיה.
    הבדיקה בוצעה לאחר הסכמה מדעת כולל תופעות הלואי.
    הן נדירות והיו מקרים של מוות- אך עוד יותר נדיר.
    גם אם מסבירים לך איך לחסות את הכביש יש צורך להזהיר מפני מוות.
    את לחוצה ולדעתי הסבר נפרד לפני הבדיקה יכולה לעזור ולקחת כדור הרגעה בלילה לפני כמו לוריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רביד
    18/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה לפני בדיקת קולונוסקופיה

רביד
    28/04/2013

הייתי אמורה להפסיק לצרוך ירקות ודגנים 72 ש' לפני הבדיקה -כלומר החל מהיום בבוקר .שכחתי מזה ושמתי לב לכך רק עכשיו ( 23:15 ).בערך מ 18:00 -19:00 אני ללא הדברים הנ"ל. אני אמורה לעבור את הבדיקה ביום ד' הקרוב בשעה 9:00 .האם אוכל לעבור אותה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו