מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה תשובה דחופה- קמפילובקטרמור30/04/2013
שלום ד"ר,
לפני כמה ימים כתבתי כאן הודעה, על כך ש"בחודשיים האחרונים אני סובלת ממחלה חוזרת שקשורה למערכת העיכול- זה מתחיל בפעילות מוגברת בקיבה (מרגישה שהבטן עובדת "שעות נוספות"), עובר לשילשולים (קיצוניים) וממשיך להרגשה כללית מאוד לא טובה וחום גבוה (בד"כ החום מופיע רק לאחר יום שלם של שלשולים). כל הסיפור הזה קרה 4 פעמים בחודשיים האלו, כשבפעמיים הראשונות גם הקאתי המון מלבד השלשולים. בד"כ אחרי כ-3 ימים זה מסתדר ואני בסדר (בלי שום טיפול תרופתי. רק משככי כאבים)".
רופא המשפחה שלח אותי לבדיקות כלליות, ויצא לי חיובי ל"קמפילובקטר". יש לי כמה שאלות:
1. האם יכול להיות שהחיידק הזה גרם לבעיה החוזרת?
2. ניסיתי לבדוק קצת באינטרנט וראיתי שכתוב שבעיקר צריך לתת לזה לעבור. מצד שני, רופא המשפחה שלי נתן לי טיפול משולש- קלריתרומיצין, מוקסיפן ואומפרזול. בשום מקום לא ראיתי שכתוב שזה הטיפול לקמפילובקטר (אלא רק להליקובקטר שאני מבינה שזה חיידק שונה לגמרי). האם זה באמת הטיפול הנכון?
3. האם הטיפול הזה מתאים לאישה מניקה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה תשובה דחופה- קמפילובקטר - תגובה
פרופ' דורון זמיר30/04/2013קמפילובקטר גאוגני הינו חידק הגורם לגסטרואנטריטיס-שלשולים כאב בטן וחום. הליקובקטר פילורי הוא חידק אחר הגורם לדלקת בקיבה ללא חום ושלשולים. טיפול משולש נועד לזה האחרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה הטיפול?
מור30/04/2013שלום פרופ',
אז אני מבינה שהטיפול שנתן לי רופא המשפחה בכלל לא מתאים לכך שנמצאתי חיובית לקמפילובקטר.
לא אקח את הטיפול המשולש.
מה כן אני צריכה לעשות? אם באמת החיידק שיש לי גורם לאותה מחלה חוזרת (שלשול וחום), יש דרך כן לטפל בזה?
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה הטיפול? - תגובה
פרופ' דורון זמיר30/04/2013החידק בד"כ עושה רק אפיזודה אחת של זיהום כזה . נראה לי שמדובר בהתקפי גסטרואנטריטיס שונים מסיבות שונות (מחוללים שונים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

