הדבקה בהפטיטיס C בהריון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הדבקה בהפטיטיס C בהריון?
    אלונה
    01/05/2013

שלום רב,
    אני בהריון, שבוע 21.
    לפני 5 ימים נפצעתי פעמיים במהלך מניקור ופדיקור שעשו לי במכון שבדיעבד ראיתי שלא מחטא את הכלים בין הלקוחות (וכן המניקוריסטית לא לבשה כפפה עד שביקשתי ממנה לאחר שפצעה אותי). משתי הפציעות ירד לי הרבה דם.
    אתמול, 4 ימים לאחר מכן, הקאתי בבוקר ומאז אני מרגישה רע - חולשה, צינון, עייפות ובחילות (ללא חום).
    אני מאוד מאוד מודאגת - האם ייתכן שנדבקתי בהפטיטיס C? (אני מחוסנת ל- B). האם ייתכן שיופיעו תסמינים אחרי 4 ימים?
    מה ניתן לעשות כדי לבדוק את העניין הכי מהר? האם זה מסכן את ההריון והעוברית שלי?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדבקה בהפטיטיס C בהריון?

הוספת תגובה

• הדבקה בהפטיטיס C בהריון? - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    02/05/2013

הסיכוי שנדבקת בהפטיטיס C שהינו מידבק הרבה פחות מB הוא קלוש ביותר. לחשש אין סוף ואולי נדבקת בHIV שיעור ההעברה של HCV לתינוק אם נדבקת והוא אחוזים בודדים.. פרקטית ניתן לבדוק נוגדנים אך אלה יכולים להופיע גם רק לאחר מספר חדשים ניתן גם לבדוק תפקודי כבד בעוד מספר שבועות וכמובן בדיקה יקרה אך אמינה HCV RNA

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו