עצירות וגזים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצירות וגזים
    נתנאלה
    20/03/2008

אני בת 24 ומזה מס' שנים אני סובלת מקולות מעיים. בתחילה לא היה ברור לי מה מקורם אך מזה 3 שנים אני סובלת מקושי בהתרוקנות. לא הייתי מגדיזרה את הבעיה שלי כעצירות ממש כיוון שמעולם לא הגעתי למצב שאינני מתרוקנת לפחות פעם ביום. הבעיה היא שכאשר אני כן פונה לשירותים, יש קושי בהוצאת צואה, אני תמיד מרגישה שיש צורך בעוד ולא מצליח. אני יכולה לשבת שעות בשירותים עם תחושה שיש צורך אך לא הולך.
    בתחילה טופלתי על דעת עצמי, ובהמלצת הרוקחת, בכדורים שעשויים מתרכיז פירות יבשים. הכדורים מאוד עזרו. כשהפסיקה בעיית הקושי בהתרוקנות מלאה הפסיקו גם הגזים. לאחר כשנה של שימוש כרוני בכדורים התחלתי להרגיש שהם לא מספיקים לי. כמו שהמעי התרגל אליהם. פניתי אל רופא גסטרו שטען שאין כל בעיה לעלות לכדור אחד 3 פעמים ביום וכך עשיתי עם הצלחה. אך לאחר חצי שנה שוב הכדורים הפסיקו לעבוד.
    הגעתי לרופא גסטרו אחר והסברתי לו שהבעיה מאוד מפריעה לי מהרבה בחינות. ראשית מפריעה מבחינה חברתית כיוון שאני עובדת במשרד והבטן משמיעה קולות נוראיים שנשמעים כמו טרקטור. פשוט בלתי אפשרי שלא לשמוע אותם. אין לי שליטה על קולות המעיים האלה. התחלתי ליטול בהמלצתו כדור בשם נירבקסל שעוזר באופן חלקי. כמות הרעשים פחתה אך עוד קיימת.
    רופא הגסטרו המליץ על 2 בדיקות. אחת מהן כללה החדרת בלון על מנת לבדוק את שריר פי הטבעת. השניה היתה החדרת מצלמה דרך פי הטבעת. הבדיקה הראשונה נמצאה תקינה לחלוטין ובשניה נאמר שהמעי שלי הרוס מבפנים בגלל כדורי הפירות היבשים. הוא קרא לזה MELANOSIS COLI.
    אמר שאני מוכרחה להפסיק עם הכדורים האלה והמליץ על KONSYL שמבוסס על פסיליום. התחלתי להשתמש בקונסיל כפית ליום. לאט לאט נאלצתי לעלות במינון היות וקשיים בהתרוקנות החמירו ואיתם הגזים. בשעות הערב אני מגיעה למצב של לחצים נוראיים בבטן שגורמים לקולות מעיים קשים. הם מפריעים לי בכל תחומי החיים: חברתי, מיני. המצב הזה מונע ממני ללמוד באוניברסיטה כיוון שאני פוחדת לשבת בכיתה ושהבטן תתחיל להשמיע קולות. יש להבהיר שלא מדובר בקול מעיים חד פעמי פעם ביום. מדובר בקולות מעיים שיכולים להמשיך גם שעות. בשעות העבודה אינני יכולה להתפנות לשירותים מתי שמתחשק לי. אם אני מתאפקת אפילו טיפה, הבטן מתחילה לעשות רעשים. כמו כן היות ואינני מתרוקנת כמו שצריך, אני תמיד מרגישה כבדה ותמיד מרגישה דחיפות ללכת לשירותים. אלו תנאים נוראיים לחיות בהם.
    עליתי במינון הקונסיל היות ורופא הגסטרו אמר שאין בעיה עם קונסיל כל עוד שותים הרבה מים במשך היום. אני שותה כ-2.5 ליטר מים ביום אבל הקונסיל גורם לי לצרבת נוראית.

אני נואשת. אני מדוכאת. אני יודעת שהבעיה שלי גדולה מדי בכדי לדבר עליה בפורום אבל אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות. אני רצה בין רופאים ואף אחד מהם לא מוצא לי פתרון.
    מדוע בגיל 24 אני סובלת כל כך מבעיות בטן? למה אומרים לי שיש לי תסמונת המעי הרגיז? בבקשה נסו לכוון אותי... אני באמת באמת מיואשת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצירות וגזים

הוספת תגובה

• חשוב לציין

נתנאלה
    20/03/2008

אני לא סובלת משלשולים. אני לא סובלת מבחילות או הקאות. בדיקות דם שביצעתי היו תקינות. שללתי צליאק. US בטן תקין. ביצעתי בדיקת סבילות ללקטוז ונמצאה אי סבילות. הפסקי כ-ל מוצרי חלב. פניתי לדיאטנית קלינית והחלפתי את כל התזונה. שום דבר לא עוזר. אני לוקחת באופן קבוע פרוביוטיק פעמיים ביום. שותה המון. לא אוכלת מזונות שגורמים לגזים כמו כרוב, כרובית וקטניות. אני מאוד נזהרת עם האוכל.

אני נואשת באמת. לא יודעת אל מי לפנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

ד''ר סטיבן מלניק
    20/03/2008

הסיפור שלך ארוך וקשה. לדעתי את צריכה איבחון מדויק של "קרקעית האגן". יש צורך של מספר בדיקות על מנת לאפיין את התנועה של המעי והסוגרים ולנסות לבנות תוכנית בהאתם לתוצאות.
    אני מציע להפנות למרפאה כזו- כגון בתל-השומר בניהולו של ד"ר בארגבל.
    ניתן לעזור אך דרוש הרבה סבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבצע כל מה שדרוש

נתנאלה
    21/03/2008

העיקר להתפטר מהבעיה הזו. תודה רבה על תגובתך.
    מה אנחנו מחפשים בבדיקות כאלה? האם זה נפוץ בגילי? מה בדיוק אפשר למצוא עם הבדיקות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו