CRP

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CRP
    דוברת בצלאל
    03/07/2013

שלום,
    שמי דוברת בת 30. מזה כשנה הנני סובלת מכאבי בטן עליונה בקיבה, בחילות, חוסר תאבון וירידה במשקל (הורדתי בתקופה זו כ-8 ק"ג). נשלל חיידק הליקובקטר, בוצע אולטרסאונד בטן עליונה, בו נמצאו המניוגמה שיצאה תקינה בביקורת לאחר כמה חודשים.

אני סובלת מאוד. דתי את בדיקת הגסטרוסקופיה כבר 4 פעמים והיום ב"ה אעשה ונקווה לטוב.

רציתי לשאול: אני מאוד מודאגת מהירידה במשקל שלי. בסוף מרץ הייתי במיון שם נעשו בדיקות דם. ההמוגלובין שלי הוא 12.4 (הטווח הוא בין 11.7 ל- 15.5 ובעיקר מה שהדאיג אותי זה ה-CRP שיצא 29.35 כשהטווח הוא עד 5. פניתי למיון בגלל הבעיות בקיבה וגילו גם דלקת בשתן (ליקוציטים ועוד). שאלתי היא האם לאור הבעיות במערכת העיכול, ההמוגלובין הנמוך וה-CRP הגבוה מאוד, ניתן לשים את האצבע על קרוהן? אני מאוד חוששת. אין שלשולים ולא הקאות ב"ה, אבל יש ירידה במשקל ופיסורה שאובחנה אצל פרוקטולוג. האם לדעתך ה-CRP היה מאוד גבוה באותו הזמן בגלל הדלקת בשתן?

מה עוד כדאי לעשות על מנת להתקדם בבירור? איכות חיי ממש נפגעת ואני רוצה לצאת מאי הוודאות המלחיצה.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CRP

הוספת תגובה

• CRP - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    08/07/2013

CRP אינו דבר ספיציפי ואינו אבחנתי לקרוהן. הסיפור שלך אינו מכוון לקרוהן אך כדאית התרשמות קלינית לשקילת בירור אנדוסקופי נוסף (קולונו+איליאו אם כי אין קליניקה מכוונת) או אחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו