גסטרוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גסטרוסקופיה
    דוברת בצלאל
    05/07/2013

שלום,
    שמי דוברת בצלאל בת 30. לאחר שנה של כאבים בטן עליונה, בחילות, חוסר תאבון וירידה במשקל (ירדתי בתקופה זו כ-8 קילו) ולאחר דחיות רבות של בדיקת הגסטרוסקופיה, אתמול ניגשתי לבדיקה ולהלן התוצאות:

ושט תקין, מעבר ושט קיבה תקין בגובה 42 ס"מ. קיבה כולל היפוך תקינה. שוער תקין. בצל התרסריון תקין. המעבר לחלק השני נראה מוצר מעט עם קושי להתקדם ודפורמציה במיקום, ללא נצפה ממצא מוקוזלי חלק שני תקין.
    אבחנה אנדסקופית: DUODENAL ANOMALY. נלקחה ביופסיה מהאנטרום.
    היא כתבה המלצות שיש להשלים בירור ע"י CT בשאלה של SMA SYNDROME. מה פשר הדברים? האם כל הסבל שאני עוברת קשור לתרסריון שלא נבדק במלואו ולא נלקחו ממנו ביופסיות? יש לי גם את הבעיה של הירידה במשקל ואני יודעת שלעיתים זה קשור לתרסריון.

האם הבדיקה תקינה ואפשר מעט להירגע? האם חייבים סיטי בטן? זו בדיקה עם המון קרינה. אני מאוד חוששת לקרוהן/קוליטיס, האם זה קשור למה שאובחן בבדיקה? ממש רוצה לשים סוף לסבל ולחזור למשקלי. קראתי באינטרנט שבמידה ומדובר בתסמונת ה-SMA, יש להעלות במשקל-וזה הפתרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גסטרוסקופיה

הוספת תגובה

• גסטרוסקופיה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    08/07/2013

כדאי לשאול את הגסטרואנטרולוגית המטפלת CT יעשה האבחנה של SMA שהיא היצרות פיזיולוגית של מעבר בתריסריון בשל זווית בעייתית ולחץ חיצוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטרוסקופיה

דוברת בצלאל
    08/07/2013

ודה רבה על המענה. האם תסמונת זו חמורה ומסוכנת? האם ניתן להיפטר ממנה באיזשהי דרך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטרוסקופיה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    08/07/2013

הסיפור מצריך התרשמות גסטרואנטרולוג במרפאה לצערי לא ניתן לאבחן בדיוק על סמך הסיפור בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו