בי 12 גבוה וריבוי יציאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בי 12 גבוה וריבוי יציאות
    מאיר
    16/07/2013

היי, אני בן 31. לפני כ-10 חודשים עשיתי בדיקות דם כלליות ויצא לי ערך של בי 12 גבוה- מעל 1476. לא ערך מדוייק.(אני לא לוקח תוספים/ויטמינים. לא אוכל הרבה בשר אדום אלא בעיקר עוף). לאחר חודשיים חזרתי שוב על הבדיקה , ושוב הערך הנ"ל הופיע. עשיתי אז (באוג' 2012) ספירת דם, תפקודי כבד, ldh והכול היה תקין.לפני שבועיים עשיתי שוב בדיקות דם, ספירת דם תקינה ,ldh ותפקודי כליות תקין, בדיקות ביוכימיה של הדם תקין והבי 12 נשאר אותו דבר- עדיין ערך של מעל 1476.(בסהכ נצפה אותו ערך של בי 12 גבוה ב4 בדיקות דם שונות) מבחינת תפקודי כבד- באחד מהאנזימים של הכבד, ALT, היה ערך של 59( הנורמה עד 45).היתר היה תקין. לאחר שבועיים חזרתי על הבדיקה ונצפתה ירידה- 47. לפני שנתיים גם היה ערך מעט גבוה של ALT של 71 ואז נצפתה ירידה עד לנורמה בבדיקות חוזרות.
    אני סובל משלשולים(צואה רכה מאוד) וריבוי יציאות ביום כשנה וחצי שאובחנו לפני שנה אצל רופא גסטרו כמעי רגיז(נשלל צאליק ומחלות מעי דלקתיות בבדיקות דם ורגישות ללקטוז- נמצא שאין רגישות, אך לא נעשו כל בדיקות מעבר לזה). יש יציאות לעיתים גם בלילה.
    מה דעתך? ממה נובע הבי 12 הגבוה? יש קשר לשלשולים?
    האם קשור לכבד? לדברים אחרים? מה עליי לעשות ולבדוק? אני לחוץ כי קראתי שזה יכול לנבוע ממחלות כבד/כליות/מערכות דמים וכל מיני מחלות מפחידות....
    האם יש אנשים שהערך הזה אצלם גבוה ללא סיבה או שהבכרח יש לי משהו מסוכן? שוב, אני נורא פוחד בגלל מה שקראתי....
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בי 12 גבוה וריבוי יציאות

הוספת תגובה

• בי 12 גבוה וריבוי יציאות - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    21/07/2013

קודם כל יש אנשים עם ערך גבוה של ויטאמין b12 .
    אין עדות אצלך ומחלת כבד קשה וסוערת.
    לדעתי יכול להיות רגוע .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה נוספת

מאיר
    21/07/2013

תודה רבה קודם כל!!!
    רציתי לדעת האם אני יכול להשתמש בצמחי מרפא- כדורים מתחום הרפואה הסינית כדי לנסות להקל על המעי הרגיז או שזה יכול להשפיע על תפקודי הכבד שלי?

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה נוספת - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    21/07/2013

יכול להשפיע על תיפקודי הכב אז ממליץ לחכול עד שהמצב יתבהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו