מתלבטת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתלבטת
    נטלי
    26/07/2013

שלום,
    אני בת 36, שוקלת 77 קילו, גובה 1.65.
    בסוף 2006 התחילו לי בעיות במערכת העיכול: כאבים עמומים בצלע בצד ימין עם הקרנה לאחור, גזים, הרגשה של בטן נפוחה. ביצעתי אולטרסאונד כמה פעמים, ובדיקת קולונוסקופיה - הכל היה תקין. הייתי מתעוררת בלילה מכאבים עמומים בצד ימין , ולא מבינה מה זה ואיך מטפלים. אמרו לי שזה מעי רגיז, לטפל באמצעות תזונה נכונה. ב-2011 מיד לאחר לידה, התחילו התקפי כאבים בצד ימין, נגררתי לדלקת בלבלב, וגילו אבנים בכיס מרה על סמך אולטרסאונד (אגב, בסוף הריון אכלתי אגוזים על מנת להימנע ממתוק, שזה אוכל שומני, כידוע. אולי זה היווה טריגר). אחרי כריתת כיס מרה לפני שנה וקצת - נכון להיום, יש אוכל (כמו כרוב אפילו מבושל, דברים שומניים, כמו במבה או קציצות), שאני רואה שעושה לי בעיות: נפיחות וכאבים בצד ימין, בצורה שדומה למה שהיה במשך כמה שנים... האם זה נורמלי? בנוסף, יש לי לעיתים - כפעם בחודש, דחף ליציאות ויוצא ריר, וכאבים ולחץ באיזור למטה - עד המפשעה. וגם - סליחה שאני בודקת - על הצואה משהו יותר סמיך, לא יודעת אם זה מוגלה - לא הרבה.(אני יודעת שיש לי טחורים פנימיים, הייתי אצל פרוקטולוג), לפעמים יש קצת דם, אולי כתוצאה מגרד שיש לי - והמשחות לא בדיוק עוזרות. לפני שלושה חודשים היה לי שלשלול לסירוגין במשך שבועיים כמעט.
    השאלות:
    1. האם זה נורמלי שיש עדיין כאבים בצד ימין, אחרי אוכל מסוים? הנה גם עכשיו התערורתי בלילה, ואני מרגישה את הכאב/הצקה.
    2.הרופאה אמרה שאעשה גסטרוסקופיה. לדעתי, יש לי בעיה בלבלב. האם גסטרוסקופיה יכולה לתת מענה? אני חוששת מהבידקה. חשבתי על בדיקת CT, אבל לא הומלץ בגלל גיל (גיל הפוריות? אני באמת מתכננת עוד הריון, בעזרת השם. אבל רוצה לדעת שהכל בסדר).
    2. הרופאה אמרה שהאבחנה היא מעי רגיז, אבל אחרי התלבטות החליטה לתת קולונוסקופיה. אני קצת חוששת, אך כדי להסיר ספק, כנראה שהולכת על זה. האם גם לדעתך, יש הצדקה?
    סליחה על המגילה שכתבתי: אני די מוטרדת - חוששת מבדיקות, אך מבינה שמשהו לא תקין...אשמח לשמוע המלצה.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתלבטת

הוספת תגובה

• מתלבטת - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    26/07/2013

קשה לתת אבחנה- מעי רגיז נשמע סבחר עקב הבירור התקין ואורך השנים אך להתעורר בליךה לא אופייני למעי רגיז.
    מעי רגיז אבחנה של שלילה ולכן כן כדי להשלים קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה.
    לעתים נסיום עם כלכה ללא גלוטן (למרות שאין מחלת צליאק) מועילה.
    מסכים איתך לא לעשות ct עקב הקרינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו