רגישות ללקטוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות ללקטוז
    אלמונית
    07/08/2013

שלום,
    אני אובחנתי עם אי סבילות ללקטוז בחודשים האחרונים.
    לאמא שלי יש אחד לאחד את אותן תופעות שיש לי. כשהיא ניסתה להפסיק לאכול חלבי, לאחר חודש התחיל להרגיש שינוי לטובה. פעם אחת אכלה פיצה ופתאום סבלה מאוד מכאבי בטן איומים ושילשולים. יש לה חרדה מבית חולים ולכן היא לא הלכה לעשות את הבדיקה.
    השאלה שלי היא האם סביר להניח שגם לה יש את הרגישות? במיוחד לאור העובדה שלבת שלה יש, ולסבתא גם כן החלבי לא עושה טוב (גם לא נבדקה).
    בנוסף, אחי מתלונן הרבה מאוד על כאבי בטן, וגזים. גם אצלו שמנו לב שזה בא כמה שעות אחרי שאכל חלבי, ובעיקר אחרי ששתה חלב. גם כאן יש לנצאת מנקודת הנחה שזו רגישות?
    ובכלל, האם יש דרך נוספת לבדוק מלבד בדיקות נשיפה ארוכה ומתישה שלא מתאימה לחרדתית או לילד פחדן? (בן 11).
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות ללקטוז

הוספת תגובה

• רגישות ללקטוז - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    08/08/2013

מבחן הנשיפה הוא פשוט ואם לא כן-דיאטת המנעות בת 10 ימים תראה בסבירות גבוהה על חסר לקטז (שיפור ניכר בהסתמנות) והתופעה שכיחה למדי ויתכן בהחלט סיפור משפחתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו