מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפקודי כבד מוגברים- דחוף!!!אבי 3103/09/2013
בת 30 אחות במקצועי בעבר התייעצתי עם הגאסטרואנטרולוג שלי לגבי עלייה של תפקודי הכבד בעיקר GGT שהיה מעט מעל הנורמה היה לי 59 כאשר הנורמה עד 38 והוא אמר שזה לא משמעותי ושאמשיך לעקוב.
בשנה האחרונה העלייה באנזים זה היתהפחות או יותר סטטית. בנוסף בשנה האחרונה אובחנתי כסובלת מ IGA NEPHROPATHY .
השבוע הייתי במיון בעקבות גרוס המטוריה ורגישות בכיליה. בדיקות הדם הראו עליה משמעותית בכל אנזימי הכבד. הרופא שבדק אותי אמר שהוא לא משחרר אותי בלי אולטראסאונד ובדיקת PT. שתי הבדיקות הללו יצאו תקינות לחלוטין.
הופניתי לעוד רשימת בדיקות שעלי לבצע במסגרת הקהילה (כגון: סרולוגיות שונות וכו'). יש לציין כי בדוח התוצאות של הבדיקה נכתב "נבדק פעמיים" כך שזו כנראה לא טעות.
התוצאות הן:
GOT-175 כשהנורמה היא 0-31
GPT- 416 כשהנורמה היא 0-34
GGT- 110 כשהנורמה היא 0-38
הרופא במיון אמר שיש צורך להמשיך ולעקוב אחר תפקודי הכבד וכמובן שעלי להיות במעקב במרפאת כבד.
שאלותיי הן:
1. האם זו באמת עלייה משמעותית? ממה העלייה יכולה לנבוע? (יש לציין שאני נוטלת מאקרודנטין מניעתי כחודש בגלל UTI חוזרים... הנפרולוגית אצלה אני במעקב אומרת שזה לא מזה..)
2.התור שקבעו לי במרפאת גאסטרו-כבד הוא רק בדצמבר. האם ניתן לחכות או שזה דחוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד מוגברים- דחוף!!! - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק03/09/2013יתכן שזה כן קשור למקרודנטוין ומציע להפסיק ולחפש כדור אחר.
לעתים צליאק יכולה לערב גם את הכליה וגם את הכבד.
לדעתי לא כדי להמתין עד דצמבר.
אצלנו בקפלן התור למרפאת כבד קצר - אז אם את גרה באזור להפנות אלינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)