למי קראת צליאק?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למי קראת צליאק?
    נדב
    26/03/2008

שלום
    אני בן 27, ובמשך כשנה אני סובל מכאבי בטן שמתחילים בבוקר ומתגברים במשך היום, כאשר מתווספת אליהם בחילה ולעיתים רחוקות חום. לרוב המצב משתפר לאחר הקאה.
    עשיתי בדיקות דם ולא נמצאו דברים משמעותיים (ברזל קצת נמוך עם המוגלובין תקין, נפח דם מעט נמוך, מדד צליאק 15.9). בנוסף עברתי אולטראסאונד שלא מצא ממצאים חריגים וגסטרוסקופיה שמצאה הליקובקטר, שטופל עם שתי האנטיביוטיקות ונוגד חומצה. לאחר התייעצות עם נטורופת הפסקתי לאכול גלוטן, וחל שיפור למשך כחודשיים. לאחרונה הבעיות חזרו, ובדיקות דם הראו מדד צליאק של 45.1 ללא טפילים בצואה ודברים משמעותיים אחרים (תוצאות ברזל וכדומה זהות). השאלה היא:
    1. מה אומרת התוצאה הזו? לפי הבנתי ומה שקראתי, הבדיקה אינה אמינה כשלא אוכלים גלוטן, האמנם?
    2. מה לעזאזל קורה בבטן שלי?

תודה רבה מראש
    נדב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למי קראת צליאק?

הוספת תגובה

• למי קראת צליאק?

ד''ר יעקב מאור
    26/03/2008

בדיקה סרולוגית (דם) חיובית מעלה חשד למחלת צליאק ואולם האבחנה הסופית עדיין מבוססת על ביופסיות מעי דק שאני מקווה שבוצעו בזמן הגסטרוסקופיה.
    סרולוגיה שלילית במקרה של חולי צליאק תתכן באם יש חוסר באימונוגלובולין מסוג IGA או באם הניבדק בדיאטה שלימה ללא גלוטן משך זמן רב!!!!!
    רצוי שתבצע בירור מחושי הבטן אצל גסטרואנטרולוג מומחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו