חיידק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיידק
    סיון
    27/03/2008

אחרי מלא בדיקות ו2 בדיקות גסטרוסקופיה שיצאו תקינות. היום הפנו אותי ל"בדיקת נשיפה". לפני כמה חודשים עשיתי גסטרוסקופיה ולא מצאו חיידק. האם בבדיקת נשיפה רואים יותר טוב את החיידק או שאם לא מצאו לי בגסטרוסקופיה גם ב"נשיפה" לא ימצאו לי?
    לפני כמה שנים היה לי חשד לחיידק ומבדיקות דם גילו שיש לי 9.4 חיידק חיובי (משהו כזה). האם זה אומר שיש חיידק או שזה דרגה ממש נמוכה. לא כ"כ הבנתי כי עד היום הייתי בטוחה שלא היה לי חיידק בכלל והיום הרופאה הודיעה לי שכן היה לי משהו אבל כנראה התכוונה שלא ממש בדרגה גבוהה. אני לא ממש מבינה את העניין של כל הדרגות ולמה הרבה פעמים לא מוצאים חיידק בבדיקה אחת ובבדיקה אחרת כן פתאום מגלים אותו.
    אם אני לא טועה בבדיקת דם אחרונה (בערך לפני שנה וחצי) הדרגה של חיידק הייתה נמוכה. משהו כמו 5. ולא לקחתי טיפול אנטיביוטי אלא רק תרופה להפחתת חומציות בקיבה (לאנטון, לוסק, אומפרדקס)...גם התרופות האלה יכולות להעלים אותו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיידק

הוספת תגובה

• חיידק

ד''ר יעקב מאור
    27/03/2008

חיידק ההליקובקטר פילורי נימצא בכמחצית תושבי מדינת ישראל. על-פי-רוב הוא נימצא בצורה שקטה ואינו גורם פגיעה במערכת העיכול. בחלק קטן מהאנשים שנידבקו בחיידק יש כיבים בתרסריון או בקיבה ובאחוז אפסי החיידק גורם לגידולים. בנוכחות גסטרוסקופיה תקינה - עצם נוכחות החיידק אינה הגורם למחושים שתוארו על-ידך. למרות זאת מקובל במקרים אלה לטפל להכחדת החיידק. בדיקת נוכחות חיידק בקיבה בביופסיה ותבחין נשיפה הינן בדיקות בעלות דיוק רב והן משלימות זו את זו בדיקה סרולוגית (דם) אמינה רק באם לא ניתן טיפול. אני ממליץ כי תפני לגסטרואנטרולוג מומחה לבירור הסיבה לתלונותיך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו