Marsh Type 4 במחלת צליאק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Marsh Type 4 במחלת צליאק
    גל
    06/11/2013

שלום, אני בן 31, לאחרונה אובחנתי כחולה צליאק לאחר סרולוגיה חיובית וביופסיה מתאימה בה נמצא:
    Duodenal mucosa with severe villous atrophy, increase surface epithelial lymphocytes and increase lamina plasmacytes, consistent with Celiac Disease.
    רופא הגסטרו אותו ראיתי אמר לי שמדובר ב-Marsh Type 4, ולאחר בדיקה באינטרנט הבנתי שמדובר בתצורה נדירה אשר נראית במקרים של refractory celiac ושל לימפומה. אך אותו רופא לא ציין בפני אינפורמציה זו. שאלותי:
    - האם התיאור של הביופסיה שלי אכן מתאים למארש 4?
    - האם באמת הסיכוי לסיבוכים אלו גדול יותר במקרה שלי?
    - האם במקרה של מארש 4 עדיין יש סיכוי טוב להבריא את המעיים?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Marsh Type 4 במחלת צליאק

הוספת תגובה

• Marsh Type 4 במחלת צליאק - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    06/11/2013

בדירוג מארש יש 3 דרגות כשלישית 3 דרגות ABC הדרגות מראות חומרת שינויים אפיתליאליים לפי השטחת רירית הסננתלימפוציטים והיפרפלזית הקריפטות . דרגות אלה מראות חומרה ולא פרוגנוזה עתידית . ניתן לשפוט מהלך לפי תגובה לדיאטת המנעות ולא לקבוע סיכונים לפי היסטולוגיה בסיסית ללא דיאטה מתאימה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה בקשר לתשובתך

גל
    06/11/2013

תודה רבה לך!
    אז לפי תשובתך אני מבין שאין לי דרגה מארש 4? לאיזו דרגה כן ניתן לשייך את תוצאות הביופסיה שלי?
    האם חסרים נתונים נוספים ע"מ שניתן יהיה לקבוע? מה שכתבתי באנגלית זה כל מה שפורט בדו"ח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה בקשר לתשובתך - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    11/11/2013

אינני פתולוג אך כנראה 3B או C

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה

גל
    13/11/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו