מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תיפקודי כבד ומחלת הנשיקהחיילת31/03/2008
לפני ככמעט שנה וחצי חליתי במחלת הנשיקה באופן קשה(היום אני בת 19) . לפני כשבוע ערכתי בדיקות דם שהראו כי תפקודי הכבד מעט גבוהים( 79 GPT ו 34 GOT ו 93.8 GGT ) יש לציין כי בבדיקה האחרונה שערכתי ב-11.06 התוצאות היו - 58 GPT ו 32 GOT ו 98 GGT .
בנוסף הבדיקות שערכתי לפני כשבוע הראו כי גם ה- EBV-IGM ןגם ה- EBV-IGG חיוביים .
האם בעקבות התוצאות הנ"ל אסור לי לקיים פעילות ספורטיבית אינטסיבית ( קורס קק"צ) למרות שבשנה האחרונה תיפקדתי באופן רגיל שכלל ספורט ? ( יכול להיות שזה השפיע על התוצאות?)
האם לא התגברתי על המחלה מאז או שזו פעם שנייה שאני חולה בכך?
ומה אני יכולה לעשות ע"מ לשפר את תיפקודי הכבד ? (תזונה , ויטמינים?)
אודה על התיחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיפקודי כבד ומחלת הנשיקה
ד''ר יעקב מאור06/04/2008יתכן שלקית בזיהום מסוג EBV כאשר באירוע הקודם של "מחלת הנשיקה" הזיהום היה בוירוס אחר מסוג ה- CMV. להערכתי יש צורך לברר האם האנזימים חזרו לנורמה בין 2006 והבדיקה האחרונה ובאם המצב לא ברור לאשורו יש לברר את הסיבה לעלית אנזימי הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חיילת07/04/2008תודה על תגובתך.
גם בפעם הקודמת הוירוס היה מסוג EBV (גם בבדיקות ב11.06 ה- EBV-IGM ו EBV- IGG - היו חיוביים) . לא ערכתי בדיקות נוספות בין נובמבר 2006 לעכשיו.
עשיתי אתמול אולטרסואנד כבד וטחול שיצא תקין.
האם לדעתך מדובר בתהליכי החלמה איטיים או בוירוס שחזר?
ומה ניתן לעשות ע"מ לשפר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחיילת
ד''ר סטיבן מלניק07/04/2008מציע להפנות לרופא כבד על מנת לחפש סיבצ העליה של האנזימים. בנוסף אם תרמת דם מאז שחלית סביר להניח שהאנזימים היו תקינים אם לא קיבלת מכתב ממד"א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)