מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תולעי מעיים - ללא הצלחה עם Vermoxאריאל10/12/2013
שלום רב,
אני בן 27.
כשלושה חודשים בערך אני סובל מאוד מתולעי מעיים.
אני סובל במהלך היום והלילה (בעיקר לקראת הרדמות) מגרד בפי הטבעת, ופעם אחת אף ראיתי בבירור תולעת באורך של כס"מ עד שני ס"מ, שקופה למחצה באסלה, כך שאין שום ספק שאלו תולעי מעיים (אינני יודע בדיוק מאיזה סוג).
4 בדיקות צואה (הן של פרזיטים והן של תרביות) החזירו תשובה שלילית:
"לא נמצאו פרזיטים פתוגניים וביצי תולעים"
"שלילי ל-SALMONELLA & SHIGELLA".
למרות זאת, מן הסתם ברור לי שמדובר בתולעים (הן מכיוון שראיתי, והן בעקבות תחושת הגרד התמידית).
במשך חודש לקחתי ברציפות כל יום זרעי דלעת לא קלויים, ואכלתי לפחות 2 שיני שום.
בנוסף, החדרתי שן שום לפי הטבעת כל לילה (בכדי שאוכל לישון), מה שצמצם משמעותית את הגרד, אך תוך דקות לאחר פליטתה במהלך עשיית צואה בשירותים, היה חוזר הגרד.
השיטות הנ"ל לא פתרו את הבעיה.
חודש נוסף ניסיתי 2 טבליות פרוביוטיקה ביום, 7 טיפות שמן אורגנו על בטן ריקה בבוקר, 3 טיפות שמן ציפורן, 3 טבליות פפאיה (פאפאין) לאחר כל ארוחה, וכל יום תה עם לענה.
נדמה שהתולעים לא מתרגשות במיוחד.
לאחר הגעה לרופאת המשפחה במכבי בהרצליה ולאור התיאורים, נרשם לי ורמוקס במינון 2 כדורים ביום, למשך שלושה ימים רצופים.
אכן ביומיים-שלושה הראשונים לא חשתי בתולעים, אך לאחר מספר ימים הן חזרו.
רופאת המשפחה טענה שאין צורך בחזרה על הטיפול, מאחר ושלושה ימים ברצף יהרגו הכל.
אני עכשיו 5 שבועות לאחר סיום הטיפול בורמוקס, כאשר התולעים חיות ומטילות.
שלוש שאלות בבקשה:
1) איזה תחום התמחות ברפואה מטפל ספציפית באיתור והשמדת טפילי מעיים ?
2) האם טיפול חוזר של ורמוקס במינון של אחת לשבוע, כחמישה שבועות לאחר הטיפול הקודם, מזיק מאוד לכבד ?
3) נדמה שהפתרון רחוק מאוד מהישג יד, מה ניתן לעשות שבאמת ישמיד לחלוטין את התופעה ?
תודה רבה !
אריאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעי מעיים - ללא הצלחה עם Vermox - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/12/2013בדרך כלל רופא גסטרו ומחלות זיהומיות מטפלים בבעיה זו.
השאלה הקריטית היא אם עדיין יש תולעים ושיש הסבר אחר לתלונות שלך ולכן עדיף להפנות לרופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה בנושא נזקי Vermox לכבד
אריאל10/12/2013תודה רבה על תשובתך, אשמח לברר האם הנזקים של Vermox לכבד (בעיקר בטיפול חוזר בתקופה של חודשיים), הם באמת כ"כ משמעותיים ?
תודה רבה,
אריאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)