H. pylori + חשש לתסמונת Nutcracker

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• H. pylori + חשש לתסמונת Nutcracker
    Osher
    17/12/2013

17.12.13
    שלום רב,
    אודה לכם אם תעזרו לי להבין את התאור המיקרוסקופי והאבחנה הבאה
    של בדיקת גסטרוסקופיה:
    .Moderate to severe chronic corpus and antral Gastritis"
    ".H. pylori is present
    כמה פרטים חשובים:
    בת 28. נשאית חיידק הליקובקטר פילורי ככל הנראה מגיל 14.
    טיפול ראשון בגיל 14- לא השמיד את החיידק.
    לאורך השנים- מחסור בB12 ואנמיה הולכת וחוזרת(עד לפני כשנתיים). טיפול לפרקים בברזל. כרגע- ברזל וB12 תקינים.
    בשנה וחצי האחרונה- כאבים ממוקדים בבטן עליונה(מימין לטבור, צד ימין)בתכיפות משתנה,ללא קשר מובהק לאכילה וכד'.
    בעקבות כך- לפני כ7 חודשים התחלתי בסדרת בירורים שגילתה שאני עדיין נושאת את החיידק. ניתן טיפול משולש OAC ל10 ימים וטיפול בCONTROLOC 40X1.בבדיקה חוזרת HP קיים, ואף התחזק.כאבים המשיכו.
    אולטרסאונד בטן לפני כ7 חודשים העיד על -ב.מ.פ באזור פריאומביליקלי מימין (מקום של כאבים) ונמצאו
    מס' בלוטות לימפה 5-12ממ קוטר.
    בבדיקות צואה- BLASTOCYSTES.
    בבדיקת אולטרסאונד חוזרת לפני כשבועיים,הבלוטות לא שינו את גודלן, אך הועלה חשש לתסמונת NUTCRACKER.
    ניתן טיפול משולש נוסף (אך שונה) להליקובקטר, אותו אתחיל מחר.
    -אני פונה אליכם לעזרה, כי אני מרגישה שמשהו פה מתפספס בין רופא לרופא, ואני חוששת שדברים יחמירו.
    אודה לכם מאוד על פענוח האבחנה של בדיקת הגסטרו' + השערה/המלצה על כיוונים אפשריים של הבעיה וטיפול בה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    H. pylori + חשש לתסמונת Nutcracker

הוספת תגובה

• H. pylori + חשש לתסמונת Nutcracker - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    18/12/2013

NUTCRACKER ESOPHAGUS לא מאובחן באולטרא סאונד אלא בצילום ומוכח במנומטריה.
    חסר B12 יכול להיות על רקע גסטריטיס אטרופית המוכחת בביופסיה אך אין תיאור כזה. במידה וטיפול משולש נכשל ניתן לתת טיפול מרובע או טיפול משוחלף (עם שחלוף אחת התרופות בטיפול) או טיפול עם טבניק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו