מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- H. pylori + חשש לתסמונת NutcrackerOsher17/12/2013
17.12.13
שלום רב,
אודה לכם אם תעזרו לי להבין את התאור המיקרוסקופי והאבחנה הבאה
של בדיקת גסטרוסקופיה:
.Moderate to severe chronic corpus and antral Gastritis"
".H. pylori is present
כמה פרטים חשובים:
בת 28. נשאית חיידק הליקובקטר פילורי ככל הנראה מגיל 14.
טיפול ראשון בגיל 14- לא השמיד את החיידק.
לאורך השנים- מחסור בB12 ואנמיה הולכת וחוזרת(עד לפני כשנתיים). טיפול לפרקים בברזל. כרגע- ברזל וB12 תקינים.
בשנה וחצי האחרונה- כאבים ממוקדים בבטן עליונה(מימין לטבור, צד ימין)בתכיפות משתנה,ללא קשר מובהק לאכילה וכד'.
בעקבות כך- לפני כ7 חודשים התחלתי בסדרת בירורים שגילתה שאני עדיין נושאת את החיידק. ניתן טיפול משולש OAC ל10 ימים וטיפול בCONTROLOC 40X1.בבדיקה חוזרת HP קיים, ואף התחזק.כאבים המשיכו.
אולטרסאונד בטן לפני כ7 חודשים העיד על -ב.מ.פ באזור פריאומביליקלי מימין (מקום של כאבים) ונמצאו
מס' בלוטות לימפה 5-12ממ קוטר.
בבדיקות צואה- BLASTOCYSTES.
בבדיקת אולטרסאונד חוזרת לפני כשבועיים,הבלוטות לא שינו את גודלן, אך הועלה חשש לתסמונת NUTCRACKER.
ניתן טיפול משולש נוסף (אך שונה) להליקובקטר, אותו אתחיל מחר.
-אני פונה אליכם לעזרה, כי אני מרגישה שמשהו פה מתפספס בין רופא לרופא, ואני חוששת שדברים יחמירו.
אודה לכם מאוד על פענוח האבחנה של בדיקת הגסטרו' + השערה/המלצה על כיוונים אפשריים של הבעיה וטיפול בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר H. pylori + חשש לתסמונת Nutcracker - תגובה
פרופ' דורון זמיר18/12/2013NUTCRACKER ESOPHAGUS לא מאובחן באולטרא סאונד אלא בצילום ומוכח במנומטריה.
חסר B12 יכול להיות על רקע גסטריטיס אטרופית המוכחת בביופסיה אך אין תיאור כזה. במידה וטיפול משולש נכשל ניתן לתת טיפול מרובע או טיפול משוחלף (עם שחלוף אחת התרופות בטיפול) או טיפול עם טבניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)