מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנזימי כבד +CRP+LDH גבוהיםשירה24/12/2013
ד"ר שלום רב,
בן 35. בריא בד"כ. לפני כשבוע-שבועיים לערך, היו לי שילשולים שנמשכו 3-4ימים, וכן חולשה כללית, הייתי אצל רופא משפחה אשר אמר שכנראה מדובר בוירוס. השילשולים כאמור נמשכם 3-4 ימים ופסקו.
מכיוון שחלפו השילשולים, ושמתי לב שעדין יש לי חולשה אשר באה לידי ביטוי יותר ברגליים, (לציין כי אותה חולשה ברגליים החלו לי עוד קודם לשילשולים), אני מרגיש גם כאב באגן תחתון.
לציין כי אין לי חום, אלא רק חולשה שכאמור עיקרה ברגליים ואגן תחתון.
עשיתי בדיקות דם כאשר בדיקות המטלוגיה תקינות, B12 תקין, ברזל תקין, FOLIC ACID - תקין
הבדיקות שיצאו לא תקינות הן תפקודי כבד:
AST= 46 (כשתווך הנורמה הינו 0-35).
ALT=46 (כשתווך הנורמה 0-45).
GGT= 66 (כשתווך הנורמה 0-55).
LDH = 506 (כשתווך הנורמה 230-
CRP= 1.95 (כשתווך הנורמה 0-0.50).
על מה יכולים להעיד ערכים אלה? האם זה יכול להסביר במשהו את הסימפטומים שאני מרגיש?
על מה מעיד HDL גבוה? ו-CRP גבוהים עם אנזימי כבד גבוהים?
מה דעתך?
אשמח לתשובתך.
תודה מראש ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנזימי כבד +CRP+LDH גבוהים - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/12/2013ההפרעות שלך בתפקודי כבד הן מינימליות ויכולות להיות מספר ימים לאחר מחלה נגיפית CRP מעט גבוה אינו ספיציפי, אך בנוגע לחולשה כדאית התרשמות רופא מקיום ממצא אוביקטיבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות מעבדה נוספות - אנא התייחסותך
שירה24/12/2013פרופסור זמיר שלום רב,
קודם כל תודה רבה לתשובתך הראשונה.
כעט התקבלו תשובות ולהלן:
EBV IGG EBNA= POSITIVE 53
EBV VCA IGM = NEGATIVE 12
EBV VCA - IGG = POSITIVE 116
CMV IGG = POSITIVE
CMV IGM = NEGATIVE
להזכירך, CRP 1.95 (תווך הנורמה 0-0.50)
אנזימי כבד מוגברים מעט ו-LDH כאמור כפי שציינתי במייל קודם.
האם הבדיקות הנוספות הנ"ל יכולות להסביר את העליה בערכים של אנזימי כבד וכו'?
אודה לתשובתך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)