רפלוקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רפלוקס
    רעות
    22/01/2014

שלום,

אני בת 32. מגיל 20 אני סובלת מרפלוקס משמעותי ולוקחת קונטרולוק במינון מקסימלי. אובחנתי עם בקע סרעפתי קטן ועם רפלוקס חמור משמעותי בבדיקת מונומטריה של 24 שעות(כמו כן בוצע צילום עם בריום ומדידת לחצים).
    הופנתי לפני 4 שנים לניתוח לתיקון הבקע והרפלוקס אך עד היום לא ניגשתי לניתוח כי רציתי לשפר את מצבי הבריאותי לפני כן ולרדת במשקל(סובלת מאסתמה, והפרעת שינה בעקבות הרפלוקס ועייפות קשה).
    בכל אופן, אני 1.65 ושקלתי בעבר 98 וירדתי למשקל של 80 אך אין כל שיפור ברפלוקס. רציתי בבקשה לברר: במידה וארד עוד 25 קילו, האם יש סיכוי שהרפלוקס יעבור לי לגמרי ולא אצטרך בכלל ניתוח או להמשיך לקחת את הקונטרולוק?

ובנוסף, עשיתי גסטרוסקופיה לפני 10 שנים ובה לא נמצאה דלקת בוושט(אבל גם מצב הרפלוקס היה פחות חמור ועם השנים רק החמיר וגם עליתי במשקל) האם יש לי סיכוי לא קטן לסרטן הוושט ולוושט על שם ברט וכן כדאי לבצע את הבדיקה שוב?
    יש לי אסתמה ולכן הבדיקה בעייתית עבורי. מה שכן, יש לי כאבים בחזה וכנראה ישנה דלקת בוושט(אני רק מסיקה). יש לציין שהקונטרולוק שאני לוקחת כל השנים לגמרי מנטרל את הצרבת. אני לא מרגישה שהרפלוקס כבר חומצי עם התרופה(בלי התרופה מאוד חומצי), אבל עדיין הרפלוקס מאוד מציק כי ישנה צרידות, יש תחושה כאילו שתקוע משהו בחזה כאבים וגרעפסים.

המון תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רפלוקס

הוספת תגובה

• רפלוקס - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    24/01/2014

יתכן שהרפלוקס ישתפר בירידהבמשקל אך לא יעבור. אם אין ברט אז אין סיכון חריג לממאירות וושט אם את סימפטומטית עם מינון גבוה של PPI שקלי ניתוח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו