כאבים באיזור הבטן העליונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים באיזור הבטן העליונה
    דניאלה
    09/03/2014

שלום רב,
    לפני יותר מ5 שנים נמצא אצלי חיידק ההליקובקטר פילורי, ונעלם.
    מאז לא חזר, ולא חזרו כאבים(בעבר שהיה לי את החיידק לא היו כאבי בטן)
    לפני כמה חודשים התחלתי לסבול מכאבים בבטן העליונה, שמלווים בצרבות והכאב מקרין לגב ולעיתים גם לחזה.
    במשך זמן רב סבלתי מזה, עד שנכנסתי לאינטרנט וחקרתי, ומאז שיניתי את הרגלי האכילה שלי, אני לא אוכלת אוכל חריף, חמוץ ואוכלת מאכלים ספציפים ממש שכוללים: שניצל תירס'עוף רק בתנור, מרקים, אורז, עוף. לא אוכלת עגבניות או מטוגן, גם לא מוצרי חלב ולא חלב. לא שוקולדים או מתוקים בכלל. ומאז, למעלה מחודשיים שנעלמו הכאבים.
    חשוב לציין, כי לפני כחודש וחצי בערך, חרגתי מסדרי אכילה אלו ללילה אחד שבו אכלתי אוכל חריף, והכאבים הופיעו באותו לילה באופו נורא הרבה יותר מהנורמלי.
    הבעיה שלי היא כזאת: עשיתי בדיקת נשיפה למציאת הליקובקטר ולא נמצא חיידק, בדיקות דם תקינות, אולטרסאונד תקין. היום הייתי אצל רופאת גסטרו, היא אומרת לי שמאחר וכל הבדיקות תקינות, אין שום חשד לדלקת בקיבה או כיב קיבה. אני לא יודעת מה לעשות. אמרתי לה שקראתי על בדיקת גסטרוסקופיה, היא אומרת שמאחר ואין חשד, היא לא יכולה להפנות אותי לבדיקה זו שתסכן אותי, ושעליי להתחיל לשלב עוד מאכלים. אני מפחדת נורא מלאכול מאכלים כמו חלב וכדומה, בהקשר למה שקרה לי בפעם האחרונה שניסיתי לשלב ארוחות אחרות. אני בטוחה שהכאבים נעלמו בגלל שאני לא אוכלת מאכלים חומציים או מזיקים לקיבה. אינני מעוניינת לחיות ככה יותר. מאוד חסר לי חלב וגבינות, ובטוח שהבדיקות דם שלי כבר על הפנים בגלל שאני לא אוכלת טוב.
    מה אני עושה עכשיו? לא רוצים להפנות אותי לבדיקה זו. אני לא יודעת איך לטפל בזה.
    בתודה רבה!! מקווה שתוכלו לעזור לי!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים באיזור הבטן העליונה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    10/03/2014

יתכן תלונות קשורות לרפלוקס- מעבר חומצה מהקיבה לושט.
    אנני יודע את גילך וזה חשוב.
    יש אפשרות לנסות טיפול עם מדכאי חומצה כגון אומפרדקס אך יתכן מקום לגסטרוסקופיה בהאתם לגילך ותגובה לטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילי הוא 21.6

דניאלה
    10/03/2014

תודה רבה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת..

דניאלה
    10/03/2014

האם לדעתך עליי לשלב עוד מאכלים בסדר היום שלי?
    קראתי טיפה על רפלוקס, והבנתי שזה יכול להעלם ע"י אכילה נכונה.. חשוב לציין כי לאחרונה רזיתי כ22 קילו.. האם הכאבים נעלמו אך ורק כי כרגע אני אוכלת אוכל מסודר? האם לפי דעתך אם אני אשלב מאכלים נוספים כגון- חלב הכאב יחזור?
    ושאלה נוספת- אני יודעת שחלב סויה יכול להיות תחליף טוב לחלב. יותר טוב לקיבה. מה את אומרת?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת.. - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    12/03/2014

אני מציע להבדק אצל רופא גסטרו עקב הכאבים חוירידה במשקל.
    לרוב החלק של תזונה בטיפול לא החלק העיקרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי אצל רופאת גסטרו

דניאלה
    12/03/2014

כמו שרשמתי בהודעה הקודמת, הייתי אצל רופאת גסטרו, והיא אמרה לי שבגלל שהבדיקות דם תקינות, בדיקת אולטרסאונד תקינה, אין חיידק הליקובקטר, אין זכר או חשד לכיב קיבה.
    לא היה לה מה להגיד לי.. היא רק אמרה שאני אתחיל לשלב מאכלים נוספים בתזונה שלי, אבל אני מפחדת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי אצל רופאת גסטרו - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    14/03/2014

יתכן מעי רגיז ולזה היום מומלץ נסיון עם כלכלה low fodmap.
    מציע לחפש בגוגגל- נושא מאוד חם היופ בגסטרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו