מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היצרות- שאלה דחופה, אני מאוד מודאגתדוברת בצלאל26/03/2014
שלום רב,
שמי דוברת בצלאל, בת 30, לא בהריון. מזה כמעט שנתיים אני סובלת מכאבים בטן עליונה, מלאות, חוסר תאבון. חוויתי ירידה של 5 ק"ג ממשקלי, ובתקופה של כמה חודשים, הצלחתי לשוב למשקלי התקין. בדיקות דם תקינות. ביצעתי גם אולסרסאונד בטן, ונמצאה המנגיומה בכבד ובכלייה אנגיומיוליפומה. המוקדים לא גדלו ואני נמצאת במעקב.
המצב בו אני נמצאת מתסכל אותי מאוד ופוגע רבות באיכות חיי. ביצעתי ביולי 2013 גסטרוסקופיה, בו לא נמצא חיידק הליקובקטר, רק דלקת כרונית לא פעילה בקיבה והיה חשד לתסמונת SMA. רופא הגסטרו שלי הפנה אותי לבדיקת MRA כדי לאשש או להפריך את התסמונת.
תשובות ה-MRA הן:
כלי הדם מודגמים ללא ממצא אנטומי חריג, לא נראה שזווית מוצאו או מהלכו של הSMA חורגת מהצפוי. לא הודגמה הרחבה מיוחדת של הקיבה והתריסריון הפרוקסימלי, אף כי אכן חלקו השלישי במעברו ליד העורק צר. כמו כן, רושם שוריד הכליה השמאלית צר במעברו מאחורי ה-SMA עם הדגמה של הוריד הגונדלי. (אילו עיקרי הדברים).
אני מאוד מאוד מודאגת והתור לגסטרו עוד רחוק. רציתי לשאול את השאלה הנוראית ביותר מכל: האם מתוך ממצאי הבדיקה עולה כי יש איזשהו חשד לקרוהן? כלומר כלומר האם עצם העובדה שכתוב שהחלק השלישי במעברו ליד העורק צר?
מה עוד כדאי לעשות? יש לי ימים טובים יותר וכאלה שפחות. אני כבר חוששת לנסוע לחול או אפילו חופשה בארץ, כי מפחדת מהכאבים, ובכלל זה פוגע מאוד בשגרת חיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות- שאלה דחופה, אני מאוד מודאגת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/03/2014אנני חושב שיש בעיה וקשה להתייחס לממצא של ההיצרות.
יתכן שצילום ושט קיבה ופאסג יכול לפתור את השאלה.
אנני יודע מה המשעות של ההיצרות הקלה בוריד הכליתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)