טחול מוגדל - האם זה מסוכן בהריון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טחול מוגדל - האם זה מסוכן בהריון?
    פרופ' דורון זמיר
    18/04/2014

שלום לך ד"ר. אני בת 39 ואמא ל2 ילדים. לפני כמה זמן היו לי כאבים במפסעה ועשו לי אולטראסאונד ובמקרה גילו לי טחול מוגדל בגודל 15.8.עברתי מספר בדיקות דם צילום חזה מעקב של אולטראסאונד בטן עליונה ( במשך שנה) ולא גילו סיבה לטחול המוגדל וכול הבדיקות חוץ מהטחול המוגדל תקינות. עשיתי גם באופן פרטי בדיקה לבדוק אם יש לי את מחלת הגושה והיא יצאה שלילית.ורופא המטולוג אמר שיכול להיות שזה מולד. אני רוצה להיכנס להריון ומאוד מפחדת שאולי אסור לי להיכנס להריון בגלל הטחול המוגדל. האם זה מסוכן בהריון ( הטחול) והאם יש לזה סיכון בהריון או בלידה?ועוד שאלה אני צפויה לטוס לניו יורק בעוד מספר חודשים .האם מותר לטוס טיסה ארוכה של 12 שעות אם יש טחול מוגדל ובע"ה הריון?תודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טחול מוגדל - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    19/04/2014

אני לא חושב שיש בעיה גדולה עם טחול גדול- אם לא התגלה סיבה.
    יתכן שכבר קיים בהריונות הקודמים- ניתן לבדוק אם יש תמונות.
    הטחול לא מפריע לטוס ולהריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחול מוגדל והריון

שאלה
    19/04/2014

קודם כול תודה רבה שענית לי ודי הרגעת אותי בגלל שכבר אני בסטרס בגלל הטחול המוגדל. אני דואגת להיות במעקב מסודר אצל רופא המטולוג ודואגת לעשות בדיקות דם +US בטן עליונה כול חצי שנה.ועד עכשיו לא מצאו את הסיבה להגיד לי מדוע הוא מוגדל . אני פשוט מאוד מאוד מפחדת מהטחול המוגדל ומפחדת שפתאום הוא יתפוצץ או שבע''ה אני אכנס להריון ובלחץ של ההריון הוא יתפוצץ .האם זה יכול להתפוצץ פתאום ?ב US בטן עליונה האחרון מצאו לי כבד עם הסננה שומנית קלה בנוסף באונה ימנית 2 מוקדים היפראקוגנים בגדלים 1 ו 0.8 ס״מ .האם הממצא הזה מסוכן?יכול להיות שהטחול המוגדל קשור לבעיית כבד??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו