בבקשה עזרה דחופה!הגיעו מים עד נפש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה עזרה דחופה!הגיעו מים עד נפש
    אירית
    20/04/2014

שלום רב.
    אני בת 24, בריאה בדרך כלל מלבד הקיבה שמשגעת אותי. לאבי יש בעיות בקיבה, אינו אובחן כחולה אולקוס אולם קיבתו רגיזה (וזאת לאחת היוועצות ברופא) ונאמר לו שזה תורשתי. לדעתי ולדעת כולם קיבלתי את.זה ממנו לצערי ומאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מהקיבה. מגיל 12 בערך התחילו לי צרבות מהן אני סובלת עד היום. בגיל 14 סבלתי כמעט יום יום מהתכווצויות בקיבה שניטרלו אותי מכל פעולות היום יום עד שרופאת המשפחה אמרה שכנראה מדובר באולקוס ובמשך חצי שנה (באותו גיל) נטלתי אנטיביוטיקה מדי בוקר שאיני זוכרת את שמה וזה המעיט בהתקפות ההתכווצויות בקיבה. אולם עד היום אני סובלת מהן מדי פעם אך יודעת איך להתמודד. בזמנו רופאת המשפחה הפנתה אותי לבדיקת גסטרו אך מכיוון שאמרו לי שהיא כרוכה בכאבים ובהחדרת צינור לגרון הזנחתי את זה ועד היום לא ביצעתי אותה.בשנתיים האחרונות התחלתי לסבול מתופעה שפשוט שברה את גב הגמל והחלטתי להתייעץ כאן בטרם אני פונה לבדיקת גסטרו. בכל סוף שבוע שאני נמצאת בבית ואוכלת טיפה יותר מהכמות שאני אוכלת בימי חול עולים לי גרפסים של ביצה סרוחה מהקיבה, ואני מרגישה כמו מן מערבולת בבטן, התנפחות של הבטן ותחושת בחילה שעד שאני לא משלשלת את החיים שלי זה לא עובר. כשזה קורה אני צריכה לחכות לפחות יממה שלמה בלי אוכל על מנת שהריח והטעם הדוחים של הביצה הזו (למרות שאיני אוכלת ביצים) יעלמו. זה מונע ממני לאכול, לבלות, לישון, לעבוד או לעשות כל דבר אחר שאינו ישיבה מעל האסלה וסבל מכאבי בטן נוראיים שמלווים בתחושת סירחון בתוך הגוף ומערבולות בקיבה. אציין כי אבי סובל שנים מתופעה זו אולם מלבדו נדמה כי אין איש בעולם שמכיר או שמע על זה..ושאלתי הרבה אנשים..אין לי ספק שיש לי משהו בתוך הקיבה או המעי או מה שזה לא יהיה. תוכל להגיד לי ממה זה נובע? ומה אני יכולה לעשות כדי שזה ייפסק? בחג לדוגמה כמעט ולא אכלתי, במצות לא נגעתי בכלל ועדיין בצאת החג סבלתי מהביצה הזאת לילה שלם...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה דחופה!הגיעו מים עד נפש - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    21/04/2014

את צריכה להבדק אצל רופא גסטרו אך נשמע כמו מעי רגיז.
    יש גם טיפול דיאטני עם כלכלה ללא fodmap ומציע להתייעץ איתו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצלי זה בדיוק אותו דבר

הדס
    15/03/2016

פשוט סיוטטט מה עושים באמת???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו