קושי בנשימה לאחר אוכל וכדור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בנשימה לאחר אוכל וכדור
    לינוי
    24/04/2014

אני בת 20 וסובלת ממגרנות נוטלת אקסידול המכיל קפאין אספירין וקודאין בעת התקף וזה לצערי הדבר היחיד שעוזר לי, מטופלת אצל ניורולוג.
    לאחר נטילת הכדור לעתים יש לי כאבי בטן שילשולים וחולשה כללית. בנוסף אני מרגישה שכל מה שאני אוכלת מקשה עליי לנשום וגורם לי לדופק מהיר וחולשה יותר חזקה.
    לאחרונה בלי קשר לכדור יש לי לאחר ארוחה הרבה בחילות, תחושת כבדות בקיבה, כאבי בטן תחתונה ותחושה לא נעימה שהאוכל עולה לי מהקיבה לגרון וחוזר לקיבה (הבנתי שנקרא רפלוקס).
    לעתים אני מרגישה "כאב רעב" בקיבה.
    לפני כמה חודשים הגעתי למיון עקב דופק מהיר מאוד לאחר האוכל שהרגשתי שמקשה עליי לנשום, עשו לי בדיקות ולא מצאו שום דבר.
    רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה של הדופק המהיר והרפלוקס לאחר ארוחה?
    האם זוהי תופעת לוואי של נטילת התרופה המכילה אספירין וקפאין או שזוהי בעיה אחרת?
    מציינת שלפני כ5 שנים היו לי בחילות נוראיות במשך כחצי שנה בהן לא יכלתי לצאת מהבית.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קושי בנשימה לאחר אוכל וכדור - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    27/04/2014

את נוטלתתרופה המכילה אספירין שיכול לגרום הן לכיב והן להחמרת רפלוקס. כדאי לבצע גסטרוסרוסקופיה וניתן להתחיל בינתיים אומפרדקס או נקסיום (אפשר לאחר תבחין נשיפה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

לינוי
    17/05/2014

תודה רבה על המענה, התחלתי ליטול אומפרדקס בהמלצת הרופא אך ללא הועיל, קיבלתי הפניה לבדיקת נשיפה של הליקובקטור ולכן הפסקתי עם האומפרדקס. ביומיים האחרונים הכאבי בטן החמירו לי ואני לא יכולה לאכול כלום, ויש לי דופק נורא מהיר. אני צריכה לחכות שבועיים לביצוע הבדיקת נשיפה בגלל האומפרדקס שנטלתי אבל אני בקושי אוכלת ומרגישה כמו אחרי ריצה בכל פעולה שאני עושה. ממה זה יכול להיות? אני ממש מודאגת מהדופק המהיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרם קיבלתי תשובה

לינוי
    24/05/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרם קיבלתי תשובה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    30/05/2014

לאחר הפסקה של אומפרדקס יכול להיות החמרה בכמות החומצה וזה גורם לתלונות
    מציע לחדש שוב ולשוחח עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו