הפטיטיס אוטואימונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפטיטיס אוטואימונית
    טלי
    09/04/2008

היי,

בת 30, לאחר כאבים בבית חזה ועייפות הופנתי לבדיקות דם שהראו ALT ו - AST פי שניים ממה שצריך להיות.
    הרופאת גסטרו הפנתה אותי למלא בדיקות דם שיצאו בסדר כולל תפקודי כבד שחזרו לנורמה למעט ANA ו - ASMA שיצאו חיובים 1:160 באולטרסאונד כבד יצא כבד שומני ומוגדל.
    התור שלי הוא עוד שבועיים בנתיים אני לחוצה.
    הייתה לי הפלה ועכשיו פתאום גם הקדים לי המחזור זה מוזר כי הוא מאוד מסודר.
    אני לא לוקחת גלולות כי יש לי PROTEIN S נמוך.
    יש לי בת בת שנה וחצי ואני רוצה להכנס להיריון שוב.
    השאלות שלי הם: בפני מה אני עומדת? האם גילו לי את זה בהתחלה? האם אני אוכל להביא עוד ילדים? האם העובדה שהמחזור הקדים מראה שאני מעבדת את הפוריות שלי עקב המחלה? והאם אני לא מסכנת את הכבד שלי שאני מחכה שבועיים? אני מצטערת על הרבה שאלות אני גרה בארה"ב ואני לא מרגישה פה בידיים טובות

תודה, טלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפטיטיס אוטואימונית

הוספת תגובה

• הפאטיטיס אימונית?

ד''ר סטיבן מלניק
    09/04/2008

את מתארת מצב של הפטיטיס חריפה, לא כרונית כי האנזימים כבר תקינים. יתכן מחלה ויראלית כלשהיא שגורמת לעייפול ועלינ באנזימים.
    התמונה בUS יכול להיות משני לכבד שומני שמופיע באנשים עם עודף משקל, היקף בטן גדול. סוכרת, יתר לחץ דם ושומנים גבוהים. גם הASMA יכול להיות גבוהים הכבד שומני.
    אני לא חושב שיש קשר בין הכבד למחזור אך מציע כמובן להתייעץ עם רופא נשים.
    בהחלט ניתן לחכות שבועיים לביקורת- הראה המעקב בעל חשיבות באיבחון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד

רות
    09/04/2008

שלום,
    בעלי ביצע בדיקות שתוצאתן:
    hb surface ag 81.9525 reactive
    hb core ab igG&Ig reactive
    מה בדיקות אלו אומרות ?
    לתשובתכם הדחופה אודה - רות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד

ד''ר יעקב מאור
    09/04/2008

הממצאים מצביעים על נשאות הפטיטיס B. על מנת לקבוע את פעילות המחלה יש צורך לבצע בדיקה להתרבות הנגיף בדם HBV DNA.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד

רות
    21/04/2008

שלום,
    תוצאות הבדיקה הנוספת - hbv dna quant - 3940 .
    כמו כן נכתב בתוצאות הבדיקות לגבי hcv rna - לא בוצע , ראה בדיקת נוגדנים .
    אבקש לדעת מה אומרות הבדיקות .
    תודה וחג שמח
    רות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד

ד''ר יעקב מאור
    21/04/2008

חשוב מאוד לדעת באילו יחידות ניבדק ה- HBV DNA. בנוסף יש לדעת את ערכי אנזימי הכבד.
    לכן, אני ממליץ על בירור אצל מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג מומחה שיתן לכם יעוץ פרטני והמלצות טיפוליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד

רות
    21/04/2008

שלום,
    תודה על תשובתך ,
    הערכים 19iu/ml= 100 copies
    רות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד

ד"ר יעקב מאור
    21/04/2008

הערכים שצרפת הינם ערכי ההמרה בין יחידות לבין עותקים.
    אם ערכי ה- HBV DNA אכן ביחידות מדובר בערך משמעותי. על סמך פרמטר זה ואחרים כגון אנזימי הכבד יש לשקול מתן טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו