מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטן בחילות וחולשהלירון05/06/2014
צהריים טובים,
אני בת 20 נוטלת אקסידול מזה 4 שנים כפעם בשבוע עד פעמיים /שלוש (במקרים יותר קיצוניים) בשל התקפי מגרנה.
מזה כשנתיים התחילו לי תופעות לוואי לאחר נטילת האקסידול - דופק מאוד מהיר חולשה חזקה וכאבי בטן. (ללא מחלות רקע נוספות או רגישות לתרופות.)
לצערי אין דבר שעוזר לי למגרנות מלבד האקסידול (מטופלת אצל ניורולוג).
לאחרונה, מזה כ3 חודשים התפתחה אצלי גם רגישות לקפאין ואני משערת שזה נובע מהאקסידול המכיל קפאין אספירין ופרצטמול.
הרגישות מתבטאת בדופק מהיר כאבי בטן שמוקלים אחרי הליכה לשירותים, כמו התופעות של האקסידול.
שמתי לב שהדבר קורה גם ללא שתיית הקפה ולעתים יש לי תסמינים דומים ללא נטילת כדור/שתיית קפה, ויש לי בנוסף הרבה בחילות ותחושת כבדות בבטן שאני משערת שנובעת מצריכה ממושכת של אספירין.
לקחתי אומפרדקס במשך כחודש - לא עזר לי. לאחר מכן הפסקתי לשבועיים ועשיתי בדיקת נשיפה להליקובקטור שיצאה שלילית(לפני שבוע).
Helico. Pylori Breath tst 0.61
יחד עם זאת עשיתי בדיקות דם:
Hematocrit 35.7 נמוך מהגבול
Lymphocytes % 56.9 מעל הגבול
Neutrophils % 34.8 מתחת לגבול
Fe - Iron 53 מתחת לגבול
Transferrin 362 מעל הגבול
Vitamin B12 183 מתחת לגבול
יש לציין שאף פעם לא היה לי מחסור בבי 12 וגם אנמיה (שהחלה לי רק בשנה האחרונה) בנוסף הבנתי שהדופק המהיר יכול לנבוע גם בשל המחסור בבי 12 והאנמיה.
שאלותיי הן-
אם אין לי הליקובקטור, מה הסיבות לתסמינים של הכאבי בטן חולשה ודופק מהיר?
כיצד ניתן לבדוק אם נגרם נזק אחר לקיבה כתוצאה מהשימוש בתרופה?
האם יכול להיות שגסטריקיס זוהי הסיבה?
האם המחסור בבי 12 יכול להעיד על בעיה אחרת כלשהי במעיים או במערכת העיכול?
מצטערת על השאלות הרבות, אני מאוד מודאגת ואשמח לקבל יעוץ מקצועי מכם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן בחילות וחולשה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/06/2014יש מקום לדעתי לבצע גסטרוסקופיה על מנת לבדוק את הקיבה.
חוסר ויטאמין בי1 שכיח מאוד ולא בהכרח מצביע על בעיה בקיבה.
קשה לתת אבחנה דרך הפורום- אך אני חושב שנטילת הטיפול נגד מגרה תורם לבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)