נחושת בדם לעומת נחשות בשתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נחושת בדם לעומת נחשות בשתן
    קרן מרקוביץ
    17/06/2014

שלום רב,

אני קרן חולה במחלת ווילסון והייתי רוצה לקבל הסבר לגבי בדיקות דם ושתן מבחינת הנחושת. מה חשוב יותר בדיקת הדם עם ערכי הנחושת, בדיקת השתן, גם וגם? יש לי חוסר בהירות לגבי העניין הזה ואשמח ומבקשת אם תוכל להסביר לי.

בחודשים האחרונים הפרשת הנחשות בשתן מאוד גבוהה ולא יודעת איך להבין את זה. החלפתי מומחה לכבד לאחרונה והתור שלי אליו יהיה לי רק באוגוסט. אני במעקב נוירולוגי והנוירולוגית שלי לא מבינה בשתן את הערכים הללו. בדם הבדיקות תקינות לחלוטין.

קצת נתונים עליי: אובחנתי במחלת ווילסון לפני כ-20 שנה, הכבד היה כל השנים ושימשיך כך תקין, המחלה אצלי התפתחה כיוון נוירולוגי, אובחנתי יחסית בשלב מוקדם כשרק החלו להופיע סימפומטים נוירולגיים.
    . כבר הרבה זמן מאוזנת, מצב יחסית טוב בהתאם למחלה. אך בינואר הצרולופלזמין שלי גם היה נמוך 14.6 וגם נחושת בשתן יחסית גבוה. היום בדיקות השתן מראות גידול של כפי שתיים וחצי בשתן לעומת התוצאות בינואר. בדם כמעט אותו דבר טיפה יש שינוי ממש טיפה לכיוון גבול התחתון. ובדיקת צרולולזמין איכשהו התפספסה לא שמתי לב לא עשו לי.

עוד מציינת שכ-10 שנים הייתי מטופלת בפניצילמין, ולאחר מכן TREANTINE עשר שנים, שב-3-4 שנים האחרונות המנה היומית ירדה ל-3 כדורים ביום של 250Mg מ-4 כדורים כאשר התאזנתי במשך שנים.

בינואר נאלצתי לחזור לפניצילמין, מיד גם הועלתה המנה היומית מאז, חזרתי ל-4 כדורים. בעיניי היה אמור להיות שינוי חיובי לאחר שלושה חודשים מאז התוצאות שהראו חריגה בשתן. ולא.

לא רוצה להיכנס לפניקה, אך כן רוצה לשמור על עצמי ואשמח לתגובתך בהקדם. אם חסרים לך נתונים ערכי הבדיקות וכו' להשלים לך התמונה ליותר ברורה אשמח במייל לתת לך אותן.

ממתינה להתייחסות שלך לדבריי הנ"ל.

ומודה לך מראש:

קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נחושת בדם לעומת נחשות בשתן - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    18/06/2014

הפרשת נחושת מוגברת בשתן תוך כדי טיפול הוא טוב- מתפתרים מהנחושת בגוף.
    הצרולופלזמחן הנמוך יחד עם מינון נמוך של טריאנטין מרמז על תת טיפול ולכן טוב לעבור לפניצילאמין.
    בוילסון המינון של פניצילאמין יכול להיות עד 1500 מ״ג ליום.
    המעקב לאחר השתן טוב.
    גם יש טיפול באבץ כאפשרות להקטין את הספיגה של נחושת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו