פוליפים בקיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוליפים בקיבה
    דיאנה
    14/04/2008

שלום ד"ר.
    לפני שש שנים הוציאו לי פוליפ אחד בקוטר 1 מ"מ מהקיבה שהיה שפיר. נתנו לי אז כדורים ומאז לא נבדקתי עד עכשיו.
    לפני כמה ימים, בבדיקת גסטרו שעשיתי, נמצאו אצלי עשרה פוליפים בקוטר עד 1 ס"מ ונלקחו לצורך ביופסיה.
    תגיד לי בבקשה, שמעתי שכדי למנוע את היווצרות הפוליפים בעתיד רצוי לקחת צמחי מרפא בשם כלידוניום (greater celandine). כדאי לי להתחיל לקחת אותם כבר עכשיו? כי אני מפחדת שעד שתהיה תשובה לביופסיה כבר יספיקו להווצר אצלי עוד פוליפים.
    ולמה בכלל אני צריכה לצפות? שכל כמה זמן יופיעו עוד פוליפים וכל פעם אצטרך לעשות גסרטוסקופיה ולהסיר אותם? יש איזה טיפול?
    תודה רבה מראש,
    דיאנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוליפים בקיבה

הוספת תגובה

• פוליפים בקיבה

ד"ר יעקב מאור
    14/04/2008

מרבית הפוליפים בקיבה ובפרט אילו הקטנים מ- 1 ס"מ הינם שפירים וניגרמים במרבית המקרים כתוצאה מירידה ביצור החומצה בקיבה או בשימוש ממושך בתרופות מסוג מעכבי משאבות פרוטונים כגון אומפרדקס. בכל מקרה באם ניכרת פוליפ בגודל 1 ס"מ והופיעו פוליפים חדשים בגודל דומה יש לכרות את הפוליפים הגדולים ולשלחם לבדיקה פתולוגית. אין הסכמה גורפת לגבי המרווח בין הבדיקות למעקב אחר הווצרות פוליפים חדשים.
    אין מידע מבוסס על טיפול המונע הווצרות פוליפים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת פוליפים בקיבה

בילי
    04/06/2010

כיצד מוסרים הפוליפים הגדולים מ1 ס"מ בקיבה ? האם ישנן מספר שיטות להסרתם? מהי המומלצת? האם ישנו זמן החלמה ממושך ?
    תודה מראש, בילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בילי

ד''ר יעקב מאור
    04/06/2010

ההסרה מבוצעת באמצעות מחט חשמלית במסגרת מכוני הגסטרו בבתי החולים וממשיכים לאחר מכן בשיגרה. יש לשים לב להופעת דמם שעלול לקרות באחוזים בודדים עד 7-10 לאחר הפעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה.

שיר
    13/12/2010

מה זה פוליפ בקיבה? האם זה מסוכן? אם כן, מהם האמצעים לטפל בזה?
    לאחי יש את זה ואני רוצה לדעת אם הוא עלול למות מזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה. - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    15/12/2010

לרוב זה שפיר והטיפןל כריתה על ידי גסטרוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו