מיואשת ומפוחדת מאוד- בקשה לעזרה!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיואשת ומפוחדת מאוד- בקשה לעזרה!!
    דוברת בצלאל
    05/08/2014

שלום, סיפור קצת ארוך: שמי דוברת, ב31. הסיפור התחיל בשנת 2012. התחלתי לחוש כאבים בבטן עליונה באיזור הקיבה, מלווים בבחילות, חוסר תאבון וירידה במשקל (2 ק"ג) במשך כשנה. הכאבים גרמו לי לפנות לא מעט פעמים למיון, לרופאת משפחה ולמעקב אצל רופא גסטרו. בדיקות הדם היו תקינות, נשלל תבחין להליקובקטר פילורי (בשנת 2012), ורופא הגסטרו נתןן לי טיפול של אומפרדקס שעזר מעט ואז הפסיק להשפיע, עברתי ללוסק שלא הועיל, לנטו- גם לא ואף לא נקסיום. עברתי בדיקה לצליאק ונשלל.באותה תקופה, גילו אצלי גם מעט הפרעות בבלוטת התריס- יתר. הייתי במעקב, ללא טיפל- הרופאה טענה שזו דלקת ואכן לקח זמן עד שהמדדים התייצבו. זו הייתה שנת קשה מאוד. רופא הגסטרו לחץ עליי לבצע גסטרוסקופיה, אותה דחיתי ודחיתי מחרדה רבה. ביולי 2013 אזרתי אומץ וביצעתי את הבדיקה (עד הבדיקה, הכאבים היו באים והולכים ומשקלי היה נמוך). תוצאות הבדיקה: ושט תקין, מעבר ושט קיבה תקין 42 ס"מ, קיבה כול היפוך תקינה, שוער תקין, בצל התריסריון תקין, המעבר לחלק שני ניראה מוצר מעט עם קושי להתקדם ודפורמציה במיקום, ללא נצפה ממצא מוקוזלי חלק שני תקין. אבחנה: DUODENAL ANOMALY. בעקבות הבדיקה הופניתי ל-MRA בשביל לשלול תסמונת SMA. להלן התוצאות: כלי הדם מודגמים ללא ממצא אנטומי חריג. לא ניראה שזוית מוצאו או מהלכו של הSMA חורגת מהצפוי. לא הודגמה הרחבה מיוחדת של הקיבה והתריסריון הפרוקסימלי, אף כי אכן חלקו השלישי במעברו ליד העורק צר. כמו כן רושם שוריד הכליה השמאלית צר במעברו מאחורי ה-SMA. חזרתי לרופא הגסטרו ואפילו הלכתי ייעוץ של מומחה בתחום. ביקשו שאעשה MRE TU בא בטן לחילופין. אני אלרגית ליוד ואסמטית כך שCT זה בעייתי. מחכה לאישור של MRE למרות שאני בספק אם יאשרו. בחודש האחרון חזרו שוב הכאבים, באופן קבוע, ושוב משקלי נמוך (ראוי לציין שהייתי תקופה מצוינת שהצלחתי בה לחזור למשקלי התקין).

אני מיואשת ממצבי ומודאגת מאוד. כואב לי ולוחץ בקיבה ואני לא אוכלת כמו שצריך. מריצה כל מיני תרחישים נוראיים בראש. כולם חושבים שהבעיה היא בראש ומציעים לי טיפול פסיכיאטרי. אני כל כך מיואשת שכבר ביטלתי 3 טיולים לחו"ל מחשש לכאבים ואיכות חי נפגעת מאוד. פשוט נמאס לי כבר לסבול. פניתי אפילו לדיקור כדי להקל, ואפילו אובחנתי דרך גלגל העין והותאמה לי תזונה מיוחדת.

מה עליי לעשות? האם יש עוד כיוונים שצריך לבדוק? בדיקות נוספות?
    תודה על הסבלנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מיואשת ומפוחדת מאוד- בקשה לעזרה!! - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    07/08/2014

סביר להניח שיש לך NON ULCER DYSPEPSIA ולא SMA SYN.
    NUD שכיח בנשים צעירות ומגיב לעיתים זמנית לPPI כמו אומפרדקס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

דוברת בצלאל
    08/08/2014

תודה רבה על התגובה.
    הבעיה היא שניסיתי תקופה להשתמש בPPI אך ללא הצלחה מלאה. זה בא והולך. כרגע זה מציק לי כמעט חודש שלם ויש חוסר תאבון ולא משתמשת בתרופות. האם כדאי לחזור לאומפרדקס? גם אני חשבתי בכיוון של דיספפסיה אבל מעניין שאף רופא אצלו אני במעקב לא העלה את הסברה הזו.חששתי גם שמא מדובר בקרוהן.

האם אפשר להיפטר מדיספפסיה ולחיות חיים רגילים? המצב ממש מקשה על איכות חיי וניראה כי אני שורה בדיכאון בגלל זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    12/08/2014

לא בטוח שאפשר להגיד הרבה יותר בפורום.
    מציע להבדק אצל רופא גסטרו ששוב.
    יש אפשרות של סוג מעי רגיז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן עליונה-דחוףףף

דוברת בצלאל
    20/08/2014

תודה רבה על התגובה. רק רציתי לשאול האם לדעתך התסמינים הללו מתאימים לקרוהן- כאבים בבטן עליונה, חוסר תאבון עקב כך וירידה במשקל? בלי קשר אני יודעת שיש לי בוודאות פיסורה מבדיקת פרוקטולוג שטען שזה לא דלקתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן עליונה-דחוףףף - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    21/08/2014

הכאב הקלסי בקרוהן הוא בבטן ימנית תחתונה אך יתכן כמעט בכל מקום. ירידה במשקל בהחלט תתכן בקרוהן, חשובה התרשמות קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאחה

דוברת בצלאל
    21/08/2014

תודה על התגובה. אם כן איזה ע6ד בדיקות עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאחה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    21/08/2014

כדאית קודם התרשמות קלינית של גסטרואנטרולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו