רמות עמילאז גבוהות.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רמות עמילאז גבוהות.
    אפרת
    06/08/2014

אני בת 36. בבדיקות דם היו לי רמות עמילאז גבוהות. זה התחיל בהריון לפני 8 שנים (אז בדקתי בפעם הראשונה...) ומאז עד היום תמיד רמות גבוהות. הנורמה היא עד 100 ולי יצאו ערכים של 118 (הנמוך ביותר) ועד 152 (הגבוה ביותר, בבדיקה מהיום) בכ-12 בדיקות שונות. גם בבדיקות שתן יצאו רמות עמילאז גבוהות - בין 618 ל-840 (מהיום). הייתי אצל א.א.ג והוא אמר שמבחינת בלוטות הרוק הכל בסדר. עשו לי אולטרה סאונד בטן וגם הוא יצא תקין. שאר בדיקת הדם (סוכר, אנזימי כבד) תקינות. מלבד קצת בחילות פעם בכמה שבועות-חודשים ההרגשה הכללית שלי ממש טובה. אני חוששת מאוד ומפחדת מהדרדרות של הלבלב. מה זה יכול להיות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רמות עמילאז גבוהות.

הוספת תגובה

• רמות עמילאז גבוהות. - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    07/08/2014

עלייה כזו אינה משמעותית בד"כ כדאי לקחת רמת ליפאז ואם אינה מוגברת אין זה תומך בבעיה לבלבית . כדאי לקחת עמילאז בשתן לשלילת מקרועמילסמיה (הצטברות אגרגטים של עמילאז בדם והפרשה נורמלית בשתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ועוד שאלונת...

אפרת
    07/08/2014

לקחו גם עמילאז בשתן והוא מופיע גם שם בצורה מוגברת. לא הבנתי, אם זה מופיע גם בשתן זה עדיף או לא...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו