מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקשת עזרה - כאבי בטן...מירית04/10/2014
שלום רב,
מזה מספר שנים אני סובלת מהתקפים של כאבי בטן, כאשר בעבר היה מדובר בתקופות, ובשנתיים האחרונות הכאבים על בסיס כמעט יומיומי.
בשנים האחרונות בוצעו לי כמעט כל הבדיקות האפשריות, החל מקלונוסקופיה, גסטרוסקופיה, בדיקת הליקובקטור, רגישות לגלוטן, CT עם הזרקת יוד, אולטרסאונדים חוזרים ונשנים, בדיקות דם... כל הבדיקות יצאו תקינות (פרט למעט מחסור בB12 עקב לקיחת גלולות והמנגיומה קטנה בכבד)
התייעצתי עם רופאים רבים במהלך השנים, ביקרתי באופן פרטי אצל פרופ' זמיר הלפרן אשר קבע כי מדובר ב"מעי רגיז" ורשם לי כדורי "נוטנסיל" (אשר לא עזרו), הייתי מטופלת במרפאות החוץ בבי"ח השרון, ואפילו ניסיתי טיפולים אלטרנטיביים כאלו ואחרים...
לפני כחצי שנה הרופאה שטיפלה בי בבי"ח השרון שלחה אותי לבדיקת רגישות ללקטוז (מוזר שהייתי צריכה לעבור שלוש שנים של בדיקות כדי שיזכרו להציע לי את הבדיקה הפשוטה הזו) ונמצאתי רגישה מאוד. מאז כמובן הפסקתי לחלוטין לצרוך מוצרי חלב (על הדרך גם הפסקתי לצרוך מאכלים כגון חומוס ושעועית ובשר מעובד), והמצב קצת השתפר, אך עדיין אני סובלת מהתקפים של כאבי תופת, צרבות נוראיות, גזים, בחילות כמעט אחרי כל ארוחה, ושלשולים על בסיס יומי (כל בוקר נפתח עם כאבים ושירותים). פשוט בכל יום...
אני בת 29, תמיד הייתי רזה, אך בשנתיים האחרונות ירדתי מעל 5 ק"ג וכעת אני שוקלת 41 ק"ג ופשוט לא מצליחה לעלות במשקל....
אני פונה לפורום זה מכיוון ולאחרונה התחתנתי ואני פשוט מפחדת לנסות להיכנס להריון...
האם ישנה איזה דרך שניתן לעזור לי? אולי בדיקה נוספת שלא עברתי? רופא שכדאי לי לבקר אצלו? טיפול כלשהו? הימנעות/צריכה של מאכל או תרופה מסויימת?
אני מיואשת... פשוט מתחננת לעזרה :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשת עזרה - כאבי בטן... - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/10/2014זה נשמע כמו מעי רגיז ולאחרטנה פורסמה דיאטה מאוד יעילה לט]ל בזה - נמוך בחומר fodmap
מציע להתייעץ עם רופא גסטרו על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)