בקשת עזרה - כאבי בטן...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשת עזרה - כאבי בטן...
    מירית
    04/10/2014

שלום רב,
    מזה מספר שנים אני סובלת מהתקפים של כאבי בטן, כאשר בעבר היה מדובר בתקופות, ובשנתיים האחרונות הכאבים על בסיס כמעט יומיומי.
    בשנים האחרונות בוצעו לי כמעט כל הבדיקות האפשריות, החל מקלונוסקופיה, גסטרוסקופיה, בדיקת הליקובקטור, רגישות לגלוטן, CT עם הזרקת יוד, אולטרסאונדים חוזרים ונשנים, בדיקות דם... כל הבדיקות יצאו תקינות (פרט למעט מחסור בB12 עקב לקיחת גלולות והמנגיומה קטנה בכבד)
    התייעצתי עם רופאים רבים במהלך השנים, ביקרתי באופן פרטי אצל פרופ' זמיר הלפרן אשר קבע כי מדובר ב"מעי רגיז" ורשם לי כדורי "נוטנסיל" (אשר לא עזרו), הייתי מטופלת במרפאות החוץ בבי"ח השרון, ואפילו ניסיתי טיפולים אלטרנטיביים כאלו ואחרים...
    לפני כחצי שנה הרופאה שטיפלה בי בבי"ח השרון שלחה אותי לבדיקת רגישות ללקטוז (מוזר שהייתי צריכה לעבור שלוש שנים של בדיקות כדי שיזכרו להציע לי את הבדיקה הפשוטה הזו) ונמצאתי רגישה מאוד. מאז כמובן הפסקתי לחלוטין לצרוך מוצרי חלב (על הדרך גם הפסקתי לצרוך מאכלים כגון חומוס ושעועית ובשר מעובד), והמצב קצת השתפר, אך עדיין אני סובלת מהתקפים של כאבי תופת, צרבות נוראיות, גזים, בחילות כמעט אחרי כל ארוחה, ושלשולים על בסיס יומי (כל בוקר נפתח עם כאבים ושירותים). פשוט בכל יום...
    אני בת 29, תמיד הייתי רזה, אך בשנתיים האחרונות ירדתי מעל 5 ק"ג וכעת אני שוקלת 41 ק"ג ופשוט לא מצליחה לעלות במשקל....
    אני פונה לפורום זה מכיוון ולאחרונה התחתנתי ואני פשוט מפחדת לנסות להיכנס להריון...
    האם ישנה איזה דרך שניתן לעזור לי? אולי בדיקה נוספת שלא עברתי? רופא שכדאי לי לבקר אצלו? טיפול כלשהו? הימנעות/צריכה של מאכל או תרופה מסויימת?
    אני מיואשת... פשוט מתחננת לעזרה :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עזרה - כאבי בטן...

הוספת תגובה

• בקשת עזרה - כאבי בטן... - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    05/10/2014

זה נשמע כמו מעי רגיז ולאחרטנה פורסמה דיאטה מאוד יעילה לט]ל בזה - נמוך בחומר fodmap
    מציע להתייעץ עם רופא גסטרו על זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו