בקע, גזים והתנפחות, פילאטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע, גזים והתנפחות, פילאטיס
    דני
    04/11/2014

שלום רב,
    רקע: אני בן 63, ברקע סוכרת, dish, לקחתי עשרה ימים רצופים כדור נגד דלקת naxyn 500 mg tab כנגד כאבים של dish בגב, יש לי בקע קטן בסרעפת שנתגלה לאחרונה באנדוסקופיה.
    שאלה: לאחרונה התנפחה לי הבטן, יש לי גזים בלי ריח בכמות גדולה מאוד, דבר שלא היה לי, והרגשת אי נוחות באיזור הסרעפת. מה צריך לעשות? האם יש ניתוח לביטול הבקע הקטן הסרעפת? אני עושה פילאטיס, האם היא מגדילה את הבקע בסרעפת?
    תודה, דני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בקע, גזים והתנפחות, פילאטיס - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    04/11/2014

בקע בסרעפת מנתחים רק כשהוא גדול או חריג ובסה"כ בקע גולשסרעפתי הוא שכיח ושפיר ריבוי גזים הינו תופעה שכיחה יותר ככל שעולה הגיל והוא גם פונקציה של עישון, משקאות תוססים בצל ארטישוק ירושלמי, גזר צנון וכד. גם צריכת מוצרי חלב כשיש חסר לקטז יכולה לגרום לכך . התייעץ עם דיאטנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דני
    04/11/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו