מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית גזים ונפיחות בבטןדן13/11/2014
שלום
מזה חודשיים לערך אני סובל מבטן ממש נפוחה לאחר ארוחות ותופעות של גזים חזקים
יש לציין שמרבית הגזים נפלטים לי בזמן שינה באמצע הלילה וגם לפנות בוקר כשמתעורר
במהלך היום ישנם גזים בעיקר אחרי אוכל וממש חזקים
אני לא רגיש לשום מזון או מוצר חלבי
זאת תופעה מוזרה שתפסה אותי בחודשיים האחרונים
יש לציין שאני עברתי ניתוח בפי הטבעת לפני כשלושה חודשים אך לאחר ברור עם הרופא המנתח אין קשר בין הניתוח (הסרת קונדילומות) שנעשה לבין בעיית הנפיחות והגזים
לאחר פגישה עם גסטרו הומלץ לי לנסות תרופת אבולק תמיסה פעמיים ביום כי כנראה יש לי הרבה צואה, ניסתי אך ללא שינוי
הומלץ לעשות תרבית צואה ובדיקת נשיפה להליקרובקטור
מה לדעתך יכולה להיות הסיבה לגזים כאלה חזקים ומרובים?
האם יש בהחלט אפשרות שזה הליקרובקטור? (היה תחידק לבן זוגי והבריא לאחר טיפול)
אני ממש מיואש מהמצב ומודאג
זה גורם לאי נעימות וחוסר ביטחון לאכול בשביל שלא יהיו מצבים לא נעימים בחברת אנשים
נ.ב
הצואה שלי לפעמים רכה ולפעמים קשה
לפעמים יוצאת מעט קשה עם סימנים לבנים כמו כורי עכביש סביבה
אין גרד לאחר צואה ואין הפרשות
אשמח לכיוון ממך
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית גזים ונפיחות בבטן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק17/11/2014יתכן מעי רגיז- אולי שינוי של חיידקי המעי לאחר מתן אנטיביוטיקה לאחר הניתוח?
בכל מקרה מציע להפנות לרופא גסטרו שוב ליעוץ ולנסות כלכל דלת fodmap.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה
דן24/11/2014דר שלום
מאז ששאלתי אותך את השאלה שלי לגבי בעיית הגזים עשית בדיקות דם, תרבית צואה ותבחין נשיפה להליקובקטור
תרבית הצואה תקינה
בדיקות דם בסדר מלבד המוגלובין נמוך במקצת וחוסר בויטמין b12
תבחין נשיפה להליקובקטור יצא 6.498
שהבנתי יחסית גבוה מהנורמה
האם יתכן שההליקובקטור הוא סה שגרם לי לנפיחות וגזים?
כדאי לטפל בו כבר מעכשיו או שזה ערך סביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/11/2014הערך מעט מעל הנורמה ניתן לשקול טיפול בהליקובקטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)