בטן קשה ונפוחה- עזרה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בטן קשה ונפוחה- עזרה בבקשה
    מוטרדת
    27/11/2014

שלום רב ד"ר יקר,
    אני חייבת לציין שאתה עושה עבודת קודש בפורום.

אני בחורה בת 27, בריאה בדר"כ.
    החיים שלי הם חיים מלאים במתחים מכיוון שאני בעלת עסק ושמתי לב לכך שהמתחים משפיעים לי על מערכת העיכול
    כבר תקופה ארוכה מאוד שאני סובלת לפעמים משלשולים באים והולכים, עצירות לפעמים, בטן נפוחה וקשה שממש גדלה ונראית לעין
    שאלותיי הן:
    אנא התייחס לכל שאלה ושאלה ואל תרשום לי רק לגשת לבדיקה אצל רופא- כמובן שאעשה זאת.
    1- האם התסמנים שתיארתי מתאימים למעי רגיש?
    2- האם התסמינים שציינתי יכולים להעיד על מחלה במעיים או בקיבה? חלילה, ואם כן-מה למשל?
    3- האם בדיקת צואה תעזור לגלות משהו?
    4- בקשר לבדיקה פולשנית עם מצלמה- אני לא רואה את עצמי כמסוגלת לבצע בדיקה זו, האם זה הכרחי לדעתך?
    אנא התייחס לכל שאלותיי
    אני מוטרדת מאוד
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בטן קשה ונפוחה- עזרה בבקשה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    01/12/2014

הסיפור יכול להתאים בשל הגיל וההסתמנות לתסמונת מעי רגיש המתאפיינת בשינוי באופי היציאות מבחינת כמות וקונסיסנציה במשך לפחות 3 ימים ב3-6 החדשים האחרונים, מלווים בכאבי בטן המשתפריםביציאה. זאת בהעדר הסתמנויות מדאיגות כמו דםבצואה וירידה במשקל. בגילך האבחנה המבדלת כוללת ביחוד חסר לקטז (שלשול גזים וכאב בטן בשל חלב ומוצריו )או מחלת מעי דלקתית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו