מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות במילוי שאלון רפואידני08/12/2014
שלום,
לפני מספר שנים התלוננתי על תופעות ביציאות ובתחושה בבטן מה שהחשיד את הרופא שלי ונשלחתי לעשות אנדו לשלול קרוהן.
בתוצאות בדיקה זו נרשם שיש אודם, בצקת בפתח מסתם, רירית מדממת קלות, אך היצרות המסתם לא מאפשר מעבר סקופ. כמו כן, באותה בדיקה נלקחה דגימת ביופסיה ורשום שיש איזשהי תגובה דלקתית , אך לא ניתן לקבוע אבחנה.
לאחר מכן נשלחתי לבדיקת דימות עם חומר לבן ששותים לפני ולשמחתי הבדיקה יצאה תקינה. רשום רק שיש סיפסטיות ב 1-2 ס"מ של מעי דק, והבנתי שזה עדיין בגדר תקין.
עכשיו אני עושה לעצמי כל מיני ביטוחים רפואיים והדילמה שלי מה לענות בסעיף של בדיקות פולשניות או הדמיה עם ממצאים חריגים. האם לדעתכם אני יכול להסתמך על התוצאות של הבדיקה האחרונה ששללה את החשדות בלי להזכיר את הבדיקה הראשונה ?
האם הבדיקה הראשונה רלוונטית במקרה ויום אחד ירצו לפתוח תיק רפואי אם תהיה תביעה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות במילוי שאלון רפואי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק08/12/2014אני חושב שאם חלפו הרבה שנים ןאין תלונות אז כנראה שאין מחלה.
אניי יודע אם כדי לא להציג את הניתונים אך ללא תלונות אין מחלץ קרוהן. יש אבחנה מבדלת לממצאים בעיקר מחלות חריפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)