פריטין נמוך ובעיה במערכת העיכול?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריטין נמוך ובעיה במערכת העיכול?
    מרב
    02/02/2015

שלום רב,
    בתוצאות בדיקת דם שביצעתי, הפריטין 6.1 וה rdw-sd הינו 38.3. כל שאר הבדיקות בגדר הנורמה.
    במקביל, הנני סובלת מבחילות קרוב לחודשיים, כאביי בטן תחתונה מידי פעם כאשר הצדדים משתנים כאב בטן מתחת לצלעות בצדדים משתנים וכמו כן, כאב בטן שהתחיל לאחרונה במותניים (מאין זרמים מוזרים). היציאות - פעם עצירות ופעם קיבה רכה. עיקר הכאבים מתרחשים כשעה-שעתיים אחרי ארוחה אשר מלווים בחיוורון, חולשה, סחרחורת וכדומה....
    הפחד שלי הוא מפני סרטן המעי הגס. השאלה, האם קיים קשר בין בדיקת הדם שציינתי בתחילה, למצב שיתכן וקיים דימום מסוכן במערכת העיכול ויש צורך לעבור קלונוסקופיה כדי להיות רגועה? קשה לי מאוד להגדיר את כאביי הבטן שאני חשה. הם לרוב לא ממוקמים במקום אחד והם לרוב עמומים...מקווה שתוכלו לסייע לי.
    בתודה מראש,מרב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אין הליקובקטור

מרב
    02/02/2015

תוספת לשאלה קודמת. תודה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריטין נמוך ובעיה במערכת העיכול? - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    02/02/2015

יש לך פריטין נמוך דבר שיכול להעיד על חסר ברזל כדאי להתרשם בהתחשב בגילך אם אין אפשרות גניקולוגית (את בגיל מחזור ויש דימומיםניכרים?) יש לשקול קולונוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד פרטים

מרב
    02/02/2015

שלום ד״ר, תודה על תשובתך.
    אני בת 45 ויש לי התקן תוך ריחמי אשר גורם לדימומים רבים. בזמן המחזור החודשי, אני מרגישה שאני עומדת להתעלף ממש....האם זו יכולה להיות הבעיה לפריטין נמוך? האם זה שאני לא אוכלת מספיק בשר אדום,זה הגורם לפריטין נמוך? יש לציין שאני עושה הליכות כשלוש-ארבע פעמים בשבוע. האם גם לזה יש השפעה על פריטין נמוך?
    אני אובדת עצות ד״ר :-(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו