התייעצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    יוסי
    18/04/2015

שלום, יש לי עבר של בעיות בקיבה, נעשו לי בדיקות בעבר ולבסוף התגלה רגישות לחלב ו ibs עם בעיה תפקודית קשה(כך הגדיר רופא הגסטרו). הכאבים הולכים וחוזרים לפי תקופות.
    בחודשים האחרונים יש שוב החמרה בכאבים הייתי אצל רופא משפחה, פנימאי(באפ"מ) ורופא גסטרו שהמליצו על בדיקת גסטרוסקופיה. יש לציין שנשלל חיידק הליקובקטר פילורי.

פניתי לרופא משפחה האם יכול להיות רגישות לגלוטן/צליאק. בהתחלה הוא אמר לי לנסות לבדוק הורדת גלוטן וכך ניתן לראות האם זה משפיע. הורדתי והיה שיפור אך לא מלא(עדיין כאבי בטן אך הכמויות ירדו). התעקשתי וקיבלתי לעשות בדיקת דם CELIAC SCREEN והתוצאה שיצאה 0.4 U/ml האם זה מעמיד שאין רגישות לגלוטן/צליאק?(יש לציין שבתקופה לפני הבדיקה הפסקתי גלוטן). האם בבדיקת גסטרוסקופיה ניתן לראות ולקחת ביופסיה ולבדוק בנוסף גם האם יש רגישות לגלוטן/צליאק? אם כן, האם צריך להמשיך את אי אכילת גלוטן לפני הבדיקה?
    אשמח לייעוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    19/04/2015

אין לך צליאק אך בהחלט יש רגישות לדלוטן שאינו צליאק.
    יתכן מאוד מעי רגיז ולזה יש טיפול דיאטני טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה לך

לילי
    20/04/2015

להפסיק עם הגלוטן בכל מקרה, אם חשת הקלה כשהפסקת כנראה יש בזה משהו. בתור מי שהפסיקה עם גלוטן וחלב בגלל בעיות מעיים והפכה כמעט לטבעונית, כדאי להפסיק. אני לוקחת גם ביו-25 של סופהרב שמאוד מקל על כאבי הבטן והפרעות בעיכול, זו כמוסה עם חיידקים פעילים שמחזקים את מערכת החיסון ופותרים בעיות עיכול ומעיים, כדאי לנסות, לי זה עזר. חוץ מזה, ממליצה על שתיית תה שומר וקמומיל בסוף כל ארוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו