מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעט דחוף - לחץ חזק מאוד בבטן...נתן04/05/2015
היי..
כבר כמה ימים שיש לי עצירות דיי קשה (כבר מלפני ארבעה ימים - אכלתי דיי הרבה אך לא הצלחתי להוציא את האוכל בשירותים ובכל זאת המשכתי לאכול כרגיל). בעקבות כך, הגיעו כאבי בטן ולחצים דיי חזקים. פניתי אתמול בבוקר למיון וביצעו בי בדיקות דם, שתן, חום, לחץ דם ודופק - ואפשר לומר שהכל יצא תקין. לאחר מכן הופניתי לרופאה שביצעה בי בדיקות חיצוניות שעברו בצורה די חלקה - ללא יותר מדי הערות. עשו לי אינפוזיה לקבלת נוזלים לווריד ולאחר מכן שילשלתי מספר פעמים, אך שמתי לב שיצא בשירותים כמעט ורק מים - כמעט ולא יצאה צואה. בעקבות המשך תלונותיי הרופאה ביקשה לעשות לי אולטרסאונד שבו הובחן נוזל במעי הגס - ובעקבות כך עברתי גם צילום של CT. הרופאה אמרה שרואים שיש לי דלקת במעי ונתנה לי אנטיביוטיקה למשך של חמישה ימים. הבעיה היא שכשחזרתי הביתה והמשכתי לאכול הרגשתי שהלחץ בבטן גובר והמשכתי לשלשל עוד קצת - שוב, רק נוזלים. אני דואג שאולי ישנה טעות באיבחון. מכיוון שהסימפטומים שאני מרגיש מזכירים מעט יותר חסימת מעיים - האוכל לא יוצא באופן מוצק בשירותים אלא רק בצורה של מים - וגם זה, כנראה, בגלל היירוי שקיבלתי.
כרגע אני נתון במצב של לחץ בבטן (הרגשה שהיא מתרחבת עם הלחץ, מעט שילשולים מימיים, והרגשה של נפיחות בקיבה שמכבידה במעט על הנשימות שלי.. אני חושש מה כדאי לעשות, בגלל שחסימת מעיים הוא דבר שניתן לראות בצילום - והרופאה לא איבחנה בכך. או שאולי התסמין של "אוכל תקוע בבטן" הוא תסמין שנפוץ גם בדלקת מעיים עד השפעת האנטיביוטיקה, ואני סתם לחוץ? מה כדאי לעשות במקרה כזה? להיבדק שוב? לפנות לרופא גסטרו ולעשות גסטרוסקופייה? אני אשמח לתשובה מהירה, אני אובד עצות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב, צילום CT נעשה ללא יוד
נתן05/05/2015בגלל רגישות גנטית. האם יש סיכוי שהרופאים פספסו חסימת מעיים והסיקו מההפקר שזוהי דלקת? או שההבחנה בכך היא ברורה וחד משמעית - ע"י חום, לחץ דם, בדיקת דם? - האם התוצאות התקינות בקטגוריות הללו סותרות באופן חד משמעי לחסימת מעיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)