גרפסים ותחושה כאילו הושט מתקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גרפסים ותחושה כאילו הושט מתקשה
    בן 29
    10/08/2015

אני לא יכול לתפקד רציף במהלך היום, אני חווה סבל רב במערכת העיכול העליונה, אין לי צרבות אבל לאורך כל היום יש אויר שמפריע ומטריד שעולה מהקיבה כגרפסים ולפעמים צורך לתמרן כדי שהגרפסים יצאו... בזמן אכילה, בנוסף לאויר הכלוא שעושה חוסר מנוח וגרפסים, מתחיל הרגשה כאילו הושט ניהיה נוקשה ושהאוכל יכול להיתקע בדרך, הרבה פעמים אני מתקרב כמעט להשתנק... מידי פעם עם הגרפסים או במקום עולה שאריות של אוכל או חומצה... חוץ מזה יש הרבה פעמים עוד כל מיני הרגשות מעיקות בגרון ומערכת העיכול העליונה ובנוסף גם כל מיני כאבים נקודתיים בחזה או שכמות, כאבי ראש והרגשה כללית רעה... עברתי לפני שנה וחצי גסטרוקופיה שנמצא בקע סרעפתי קטן בלבד, טיפול באומפרדקס לא עזר שזה הגיוני כי אין לי צרבות וזה גם הוסיף לי עצירות.... אני כבר שנה וחצי במצב המעיק הזה שגורם חוסר תפקוד... איזה אבחנה יכולה להתאים למצב שלי? האם יש לזה פיתרון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גרפסים ותחושה כאילו הושט מתקשה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    11/08/2015

זה נקראה aerophagia - בליעת אוויר.
    צריך הערכה של רופא גסטרו ויתכן מדידית לחצים בסגר התחתון של הושט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

בן 29
    12/08/2015

האם יכול להיות קשר בין בעיית ה aerogphia לבעייה השתנה ממקור של רצפת האגן שהתחילה אצלי ממש מיד אחרי הבעייה בדרך העיכול העליונה(לא בעייה של בריחת שתן אלא להיפך בעייה של חסימה, קושי במתן שתן, היסוס, זרם חלש, הרגשה מעיקה של גודש), עברתי בדיקות חודרניות של אורולוגיה(ציסטוגרפיה וציסטוקופיה) ולא נמצא משהו פתולוגי המסביר את התופעות והאבחנה היא כנראה בעייה פונקציונלית ברצפת האגן, האם יתכן קשר בין שתי התופעות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו